V Podbrezovej sa nám zabodovať nepodarilo

2016-04-02 12:00:00

V súboji tabuľkových susedov prehrali Zemplínčania 0:2, navyše prišli o vylúčeného obrancu Marcosa Calera Pereza.

Prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce na ihrisku svojho protivníka v boji o záchranu neuspeli. V Podbrezovej v súboji 25. kola Fortuna ligy podľahli domácemu tímu 0:2 (0:1), takže železiari im v tabuľke ušli na rozdiel štyroch bodov. Mierne sa znížil aj odstup poslednej Skalice na Michalovce, pretože Záhoráci remizovali v Senici. Žlto-modrí majú na svojom konte 19 bodov, Skaličania o štyri menej.

Na Horehroní začal nováčik nebojácne a už v 3. minúte poriadne podkúril domácej obrane, keď sa po pravej strane predral Kunca a po jeho prihrávke do päťky zakončil Koscelník z ťažkej pozície tesne vedľa. O desať minút nato však udrela Podbrezová, Peševski pekne vysunul Šafranka, ktorého prvý pokus ešte zblokoval Morlacchi, ale vzápätí už poslal loptu do siete - 1:0. V ďalšom priebehu hry mali viac loptu na kopačkách Michalovčania, ale v ofenzíve toho veľa nevymysleli a brankára Kuciaka zamestnávali veľmi málo. V 28. minúte to z veľkej diaľky skúšal Votinov, ale jeho strela letela len tesne nad. Hoci boli žlto-modrí aktívnejším tímom, žiadnu gólovú šancu si nevytvorili, a tak sa polčas skončil tesným triumfom domácich.


Po zmene strán začali lepšie Horehronci, už v 52. minúte po priamom kope bolo v michalovskej šestnástke poriadne horúco, blízko k druhému gólu bol Šafranko, no bránu minul. Presne po hodine hry Dankov priamy kop doletel až na hlavu Sedláka, ale s jeho zakončením nemal Kuciak najmenšie problémy. Hostia sa snažili niečo s výsledkom urobiť, mali prevahu a zatiahnutí domáci čakali na svoju príležitosť. Tej sa dočkali v 65. minúte, keď mali výhodu prečíslenia troch proti dvom, ale finálnu Podiovu prihrávku do päťky skvele zmaril sklzom Morlacchi. Krátko nato vystrelil z 25 metrov Vajda, Kelemen bol na mieste. Zemplínčanov pribrzdilo v rozlete vylúčenie Pereza, ktorý v 71. minúte uvidel druhú žltú kartu. Domáci presilovku rýchlo využili, po rohu Podia sa vo výskoku presadil Rendla a upravil na konečných 2:0.

ŽP Šport Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (1:0)

Góly: 13. P. Šafranko, 78. A. Rendla

ŽK: 18. M. Viazanko - 29. Perez, 58. Bayón, 76. M. Hamuľak

ČK: 71. Perez (Michalovce)

Rozhodovali: Kružliak - Lieskovský, Borsányi, 1325 divákov

ŽP ŠPORT: M. Kuciak - M. Viazanko (82. Sabler), Krivák, Kostelný, M. Turňa - M. Kochan, P. Vajda - Peševski (70. Migaľa), Podio, P. Šafranko - A. Rendla (90. R. Duda)

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Podhorin, Morlacchi, Sviarchynski - T. Sedlák - M. Koscelník, Bayón (61. M. Hamuľak), S. Danko (82. L. Tóth), D. Kunca (61. F. Serečin) - Votinov

Hlasy trénerov:

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Vyšiel nám vstup do zápasu. Boli sme agresívnejší a dokázali sme premeniť hneď prvú šancu. Prvý polčas bol z našej strany v poriadku, v druhom hostia zvýšili agresivitu, ale ustáli sme to v šestnástke, dali druhý gól a mohli v závere pridať aj ďalší. Som rád, že to chlapci zvládli, pretože tento duel bol na psychiku enormne náročný. Víťazstvo patrí celému kolektívu. Veľmi sa tešíme, že to dopadlo v náš prospech."

Stanislav Griga, tréner Michaloviec: "Zápasy sa rozhodujú v šestnástkach a tam bol súper lepší. Tak vo vlastnej ako i v našej bol hladnejší, agresívnejší a preto si zaslúžil vyhrať. V strede ihriska na počet dotykov sme možno vyhrali my, ale na to sa dnes nehrá. V druhom polčase sme síce mali prevahu, no šance sme si nevytvorili. Škoda, že sme nepremenili tú prvú v úvode stretnutia. Mohlo sa to vyvíjať inak. Chýbalo nám aj trošku šťastia, no hlavne sme neboli odvážnejší smerom dopredu."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 9. apríla o 17.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce (26. kolo)

Sobota 16. apríla o 19.00 hod.: Myjava - Michalovce (27. kolo)

Utorok 19. apríla o 19.00 hod.: Michalovce - Dunajská Streda (28. kolo)