Mladší dorastenci zo Senice s jedným bodom

2014-04-05 12:00:00

Ten sa podarilo u súpera získať tímu U16, ktoré remizovalo 2:2. Družstvo U17 prehralo na Záhorí 0:2.

Mladší dorastenci MFK Zemplín Michalovce sa v rámci 6. kola Dôvera I. ligy predstavili na pôde FK Senica. Na ihrisku klubu zo Záhoria, ktorého celky okupujú špicu tabuliek v kategórii U17 aj U16, sa im podarilo získať jediný bod. Tím U17 prehral 0:2 (0:1), družstvo U16 remizovalo 2:2 (1:1).

U17

Tréner Adrián Devečka: "V prvom polčase sme strácali veľa lôpt v strede ihriska, neboli sme rýchli, hrali sme na veľa dotykov. Gól sme dostali z priameho kopu z asi 30 metrov, preto sme išli do kabín s jednogólovým mankom. V úvode druhého dejstva sme asi 20-25 minút hrali veľmi dobre, domácich sme k ničomu nepustili a vypracovali sme si dve dobré šance na skórovanie, ale Bellás na domáceho brankára ani v jednom prípade nevyzrel. Potom práve Bellás musel kvôli zraneniu odstúpiť z hry, cez polčas musel nútene striedať aj obranca Janočko, a tak už naša hra stratila na kvalite. Po prestriedaní to už nebolo ono. Dostali sme aj druhý gól, keď sme urobili chybu v stredovej formácii, domáci podnikli dobrú rýchlu kontru a skórovali. Zaujímavé je, že inkasovali sme prvýkrát gól z hry, dovtedy sme dostávali góly iba zo štandardiek."

FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (1:0)

Góly: 19. P. Varga, 72. Nestorik

MFK ZEMPLÍN: M. Janočko - M. Janočko (46. M. Pavuk), M. Kolesár, Kimák - Halagan - J. Vaško, Sarik, P. Kolesár (72. Penzeš), J. Straka - Chimaľ (75. Lipovský), Bellás (65. T. Duška)

U16

Asistent trénera Tomáš Kozár: "Podali sme veľmi dobrý výkon, s chlapcami som bol spokojní. Utvrdili sa v tom, že v tejto súťaži dokážu zahrať proti každému súperovi vyrovnanú partiu. V prvom polčase sme hrali viac bojazlivo, domáci mali dve dobré šance, ale brankár Slávik ich výborne zneškodnil. Ujali sme sa vedenia v 34. minúte, keď po peknom centri Sopatu z pravej strany René Lukáč hlavou otvoril skóre. Krátko predtým mal gól na kopačke aj Horváth, ale v tutovke netrafil bránu. V druhom dejstve domáci pridali na agresivite, nakopávali lopty, my sme sa snažili hrať kombinačne a na rýchle brejky. Opäť sa nám podarilo dostať do vedenia, tentoraz z ľavej strany odcentroval René Lukáč, Sopata hlavičkoval pred bránu a Zlacký rybičkou rozvlnil sieť. Potom začal Seničanov tlačiť k vyrovnaniu aj rozhodca a sedem minút pred koncom sa im podarilo streliť gól. Škoda, boli sme blízko k výhre na ihrisku lídra tabuľky, ale tešíme sa aj z jedného bodu."

FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (1:1)

Góly: 40. Fako, 73. M. Adamec - 34. R. Lukáč, 70. M. Zlacký

MFK ZEMPLÍN: Slávik - Poprik, Mackaľ, Masnica, Vinc - R. Kiš, Lehotský, Ciganoc (60. T. Lukáč) - D. Sopata, A. Horváth (46. M. Zlacký), R. Lukáč

Najbližšie majstrovské stretnutia odohrajú Michalovčania v stredu 9. apríla na domácej pôde proti Bardejovu. Družstvo U17 nastúpi o 13. hodine, celok U16 o dve hodiny neskôr.