Kto skôr ukončí čakanie na prvý gól aj výhru?

2014-04-03 12:00:00

Zemplínske derby medzi rezervou Michaloviec a Veľkými Revištiami sa odohrá už zajtra! Mužstvám úvod jari nevyšiel, obe chcú bodovať naplno.

Žiadny duel na Zemplíne vo štvrtej lige neláka viac ako tento. Derby medzi B-mužstvom MFK Zemplín Michalovce a TJ Veľké Revištia je stále ťahákom a inak tomu nebude ani teraz. Keď v jeseni uplynulého ročníka hrala rezerva doma, na súboj bolo zvedavých podľa oficiálneho zápisu takmer tisíc divákov. Teraz ich toľko určite nebude, lebo stretnutie sa odohrá na umelej tráve, no dá sa očakávať solídna návšteva. Ale pozor, po vzájomnej dohode klubov bude úvodný výkop zápasu už zajtra o 17. hodine!

Nebudú iba brániť

V hosťujúcom tábore nájdeme hneď niekoľko hráčov, ktorí vyrastali práve v MFK Zemplín, čo tiež zvyšuje atraktivitu súboja. Ónody, Dargaj, Praščák, Forgáč, Lukačko, Gomboš a Tomko sú odchovancami futbalu pri Laborci. „Pre týchto chlapcov bude zápas viac špecifickejší, niektorí nastúpia proti Michalovciach prvýkrát, ale ja ho vnímam ako ktorýkoľvek iný,“ rozhovoril sa Jaroslav Dargaj, stopér v službách V. Revíšť. Zverenci lodivoda Emila Sudimáka, ktorý mimochodom tiež v minulosti trénoval v Michalovciach, budú chcieť v derby ukončiť strelecké mlčanie, keďže v prvých dvoch zápasoch jari neskórovali. „Zatiaľ prevláda defenzíva nad ofenzívou, v obrane sme sa totiž v zime posilnili viac ako v útoku. Góly sú korením futbalu, zatiaľ ich nedávame, no pevne verím, že práve rezerve nejaké strelíme.“ V. Revištia stále čakajú aj na prvé víťazstvo v tejto časti súťaže. „Práve preto nebudeme v Michalovciach iba brániť, ale snažiť sa útočiť a dať gól. Bude to otvorený futbal, lebo domáci tiež hrajú ofenzívne. Kto bude disciplinovanejší, ten sa podľa mňa bude aj tešiť z troch bodov,“ dodal J. Dargaj.

Strelecky sa zasekli

Podobne ako V. Revištia sú na tom aj hráči „béčka“, lebo ani tí v úvode jari výsledkovo neoslnili, keďže dvakrát si na svoje konto pripísali prehru 0:1. To ich odsunulo až na 10. priečku tabuľky, ich zajtrajší súper je s náskokom jediného bodu o stupienok nad nimi. „Príprava nám vyšla nad očakávanie, dávali sme góly, ale s príchodom súťaže sa to akosi zaseklo. Neviem, čím to je, no nezostáva nám nič iné, iba konečne to prelomiť,“ prezradil michalovský obranca Viktor Kostovčík, ktorý očakáva vyrovnané derby. „Podľa mňa to bude viac bojovný zápas, oba tímy sa veľmi dobre poznajú a budú sa snažiť neurobiť chybu. Od úvodu musíme hrať aktívne a nečakať, čo urobí súper. Bude to o jednom góle, kto ho dá prvý, má veľkú šancu uspieť. Čakám, že Veľké Revištia budú hrať zo zabezpečenej obrany a vyrážať do rýchlych kontier, nato si bude treba dať pozor.“ Títo súperi sa súťažne stretnú iba štvrtýkrát, doterajšia bilancia vyznieva lepšie pre hostí (dve výhry a jedna remíza). To znamená, že Michalovce ešte nad V. Revištiami nevyhrali. „Dúfam, že tú smolnú šnúru pretrhneme a konečne ich zdoláme. Už by sa patrilo prvýkrát na jar zvíťaziť,“ uzavrel V. Kostovčík.

Zdroj: denník Korzár