Slovenská 18-tka vyprášila Macedónsko

2014-04-01 12:00:00

Na súperovej pôde zvíťazila 6:0, viac ako hodinu strávil na ihrisku aj stredopoliar MFK Zemplín Jakub Grič.

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 18 rokov zvíťazili pod vedením trénera Milana Malatinského v utorkovom medzištátnom prípravnom stretnutí v Skopje nad domácimi rovesníkmi Macedónska jednoznačne 6:0 (3:0). Odvetný duel odohrá tím SR "18" proti macedónskym rovesníkom opäť v Skopje vo štvrtok 3. apríla o 10.00 h.

Od začiatku zápasu udávali tempo hry naši hráči, ktorí si vypracovali miernu prevahu a húževnatý tím Macedónska držali na dištanc od brány brankára Junasa. S pribúdajúcim časom sa zverenci trénera Malatinského dostávali stále častejšie do streleckých pozícií a najmä Vestenického pokusy volali po góle. Tie prišli po polhodine hry. V 33. minúte si útočník AS Rím hlavičkou zblízka otvoril strelecký účet a viedli sme 1:0. Keď už mužstvá mysleli na odchod do kabín, v 45. minúte pridal druhý gól a po peknej kombinácii a ruke domáceho obrancu v pokutovom území, z penalty k pravej žrdi v nadstavenom čase zavŕšil čistý hetrik - 3:0.

Do druhého polčasu vybehli domáci s očividnou chuťou skorigovať skóre a po strele striedajúceho Demira Benjamina sa predviedol skvelým zákrokom brankár Junas. Už o tri minúty neskôr schladil ofenzívne chúťky domácich štvrtým gólom kanonier Tomáš Vestenický - 4:0. O osude stretnutia bolo prakticky rozhodnuté. Pre domácich možno až krutý výsledok gólovo podfarbil v 78. minúte umiestnenou strelou k žrdi Šimon Kupec a tucet gólov v sieti brankára Djordjeva uzavrel neudržateľný Tomáš Vestenický - 6:0.  

Góly: 33., 45., 45+., 48. a 86. T. Vestenický (tretí z 11 m), 78. Š. Kupec

Rozhodovali: Barton - Emurli, Georgjevski (všetci Macedónsko), 300 divákov

MACEDÓNSKO "18": Djordjevič - Bočevski (46. Šešmedzijev), Šimovski, Kurt (46. Benjamin), Terzijev, Ilieski, Šavoli (75. Hristov), Alomerovik (75. Kačkarovski), Petkovski, T. Kostadinov (74. Dobrik), Krezikj

SLOVENSKO "18": Junas - Š. Kupec, Sipľak, GRIČ (67. Dimun), Kadlec (78. Vodecký) - Hromada, Zázrivec (59. M. Lovas) - Čmelík (59. Kotrík), Polievka (46. Matejka), Vlček (46. D. Ujlaky) - T. Vestenický

HLASY PO ZÁPASE:

Milan Malatinský (tréner SR 18): "Dosiahli sme skvelý výsledok na pôde súpera aj vďaka streleckému koncertu Tomáša Vestenického. Ukázal strelecký potenciál, málokedy sa stáva, aby hráč vsietil na medzinárodnej úrovni päť gólov. Zostávame rovnými nohami na zemi, čaká nás ešte odvetný, oveľa náročnejší zápas."

Jakub Hromada (kapitán SR 18): "Výsledok je trochu skreslujúci, úprimne, nemyslím si, že zodpovedá predvedenej hre. Ako povedal tréner, musíme zostať nohami pri zemi. Klobúk kdolu pred "Vesťom", dal päť gólov. 6:0 je pekný výsledok, ide do sveta. K zraneniu - pri rohovom kope ma hráč, ktorého som bránil trafil lakťom do palca. Možno je to len vyskočené, snáď nič vážne."

Zdroj: futbalsfz.sk