Mladší dorastenci s výhrou aj remízou

2014-03-22 12:00:00

Družstvo U17 na vlastnej pôde zdolalo bratislavský Slovan 2:1, celok U16 s týmto súperom iba remizoval 1:1.

V sobotu odohrali na svojom trávniku majstrovské zápasy mladší dorastenci MFK Zemplín. Ich súperom bol Slovan Bratislava, s ktorým dovedna zaznamenali štyri body. Tím U17 s protivníkom z hlavného mesta nezaváhal a zdolal ho tesne 2:1 (2:1), družstvo U16 však doma zakoplo, keď s "belasými" iba remizovalo 1:1 (1:1).

U17

Tréner Adrián Devečka: "Mali sme výborný vstup do zápasu, keď už v 6. minúte sme viedli o dva góly po presných zásahoch oboch našich útočníkov Bellása a Chimaľa, ktorí pri tom urobili dobrú robotu. V 21. minúte sme mali výhodu pokutového kopu, ktorý však Bellás nepremenil, keď namieril iba do žrde. Keby sme dali tretí gól, mohlo byť po zápase. Pred koncom polčasu sme však inkasovali a všetko bolo otvorené. Mohli sme pridať aj ďalšie góly, Kolesár mal dve veľké príležitosti, ale nepremenil ich. Nakoniec sme však duel doviedli do víťazného konca. S hrou v prvom polčase som bol spokojný, výkon po prestávke sa mi už pozdával menej."

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 2:1 (2:1)

Góly: 2. Bellás, 6. Chimaľ - 35. Goga

MFK ZEMPLÍN: Kačurik (59. M. Janočko) - Halagan (70. Penzeš), M. Janočko, Kimák - J. Vaško, Bednár, Sarik, P. Kolesár (63. Reichelt), J. Straka - Chimaľ, Bellás

U16

Asistent trénera Tomáš Kozár: "Spokojný som bol iba s úvodnou desaťminútovkou, počas ktorej hrali chlapci to, čo som od nich vyžadoval, a podarilo sa nám aj skórovať. V ďalšom priebehu hry to bola z našej strany katastrofa. Slovan mal viac gólových šancí ako my, dvakrát trafil brvno, my raz. Herne nás však neprehral, ich príležitosti vyplývali z našej nedostatočnej agresivity, nedostupovania k protihráčom či nedôrazu. Bratislavčania boli lepší práve iba v agresivite, opakujem herne nie."

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 1:1 (1:1)

Góly: 7. Ebský - 33. vlastný R. Kiš

MFK ZEMPLÍN: Slávik - Diladi, A. Kuľha, Masnica, Vinc - R. Kiš, Lehotský (80. Struňak), Ciganoc (49. Matuščák) - D. Sopata, Ebský, R. Lukáč

Najbližšie zápasy odohrajú michalovské celky v piatok 28. marca o 13. (U17) a 15. hodine (U16) na pôde Dubnice nad Váhom.