Tabuľkoví susedia v dôležitej fáze jari

2016-04-02 12:00:00

Po reprezentačnej pauze sa opäť rozbieha Fortuna liga, dnes o 17. hodine sa Michalovčania predstavia na pôde Podbrezovej.

Oba tímy sa nachádzajú v kľúčovej fáze sezóny z ich pohľadu. Hrajú s priamymi konkurentmi nielen dnes, ale aj o týždeň. "Každý jeden zápase je veľmi dôležitý a je jedno, či nastupujeme proti Slovanu alebo, bez urážky, proti Michalovciam," vravel tréner ŽP Šport Marek Fabuľa. "Chceli sme sa na dnešok pripraviť tak, aby sme boli úspešní. Každý jeden zápas, ktorý zvládneme, nás dostáva do inej polohy." Železiari včera trénovali v Brezne, šetrili svoje hlavné ihrisko, dosievané v reprezentačnej prestávke. 

Brankár Martin Kuciak mal pred duelom s Michalovcami rovnaké myšlienky ako pred každým iným: "Štvorčlenná skupina mužstiev na konci tabuľky sa už odčlenila, takže bojujeme s priamym konkurentom. Víťazstvo môže pre nás znamenať veľmi veľa. Urobíme všetko, aby tri body ostali u nás za každých okolností." Zemplínčanom nadelili minulý rok ešte v Brezne šesťgólovú lekciu, potom u nich "kúpili" dva góly, takže obe mužstvá majú pred zápasom v tomto smere vyrovnané garde.

Tréner Michaloviec Stanislav Griga verí, že svoj tím v reprezentačnej prestávke dobre pripravil na Podbrezovú. "Dôležitosť tohto duelu je podobná ako pred dvoma týždňami v Skalici. Máme teraz troch súperov za sebou, ktorí sú namočení spolu s nami," hovoril Griga. Najbližšie nastúpia doma proti Zlatým Moravciam. Starosti má so zostavou, pretože zdravotné problémy majú Khubutia, Lukič a Šimčák. Na cestu na stredné Slovensko sa vybrali východniari už včera a prespali na osvedčenej adrese v Tatrách.

MOTÍV ZÁPASU

Tabuľkoví susedia majú pred očami šancu na prípadný väčší bodový odstup od Skalice po tomto kole. Výhra dáva obom šancu na to a tým pádom aj na pokojnejší zvyšok jari. Preto pôjdu obaja za víťazstvom. Remíza by sa zrejme málila jedným i druhým.

CHÝBAJÚ

Podbrezová: Kupčík, J. Pančík, Mário Almaský, Minčič (zranenie), Djordjevič (otázny štart)

Michalovce: Khubutia, Lukič, Šimčák (zranenie)

 

Zdroj: denník Šport