Rezerva v nedeľu vstúpi do jarnej časti

2014-03-20 12:00:00

Začína na pôde košickej Barce. Pred úvodom jari denník Korzár zmapoval situáciu v našom B-mužstve i tíme Veľkých Revíšť.

Po dlhej zimnej prestávke sa počas najbližšieho víkendu rozbehnú už aj súťaže na regionálnej úrovni. V akcii už budú tímy štvrtej ligy skupiny Východ a dvoch piatych líg – Juh a Sever. V štvrtoligovej súťaži má južný Zemplín dvojnásobné zastúpenie v podobe Veľkých Revíšť a rezervy Michaloviec. V oboch táboroch sme zisťovali, ako sú pripravené na jarné majstrovské boje.

MFK Zemplín Michalovce B

Celok z metropoly Zemplína zimoval na siedmej priečke. Keďže ide o rezervný tím, spoločné tréningy v zime neabsolvoval, keďže jedna časť hráčov sa pripravovala so starším dorastom, ďalšia s druholigovým A-mužstvom. V príprave odohral spolu štyri duely. „Hrali sme s rovnakými súpermi ako vlani, pretože sa nám to osvedčilo. Ostali sme tak verní tomu istému modelu,“ rozhovoril sa tréner „béčka“ Tomáš Kozár, ktorého zverenci zvládli generálku na výbornú, keď na ihrisku v Hažíne vyprášili Veľké Kapušany 7:0. Rezervný tím slúži nato, aby v ňom hrávali tí futbalisti, ktorí dostávajú menej príležitostí v prvom tíme alebo v doraste. „Stále im prízvukujeme, že B-mužstvo nie je žiadnym trestom. Ak budú k zápasom rezervy pristupovať rovnako ako za A-mužstvo alebo dorast, tak nebudú mať v tejto súťaži problém so žiadnym súperom,“ hovoril T. Kozár. Na vedúcu Plavnicu strácajú Michalovčania iba štyri body. „Našim cieľom je skončiť čo najvyššie a vyhrať čo najviac zápasov.“ 

Prípravné zápasy: Giraltovce 1:4, Pušovce 3:2, Snina 6:1, Veľké Kapušany 7:0.

TJ Veľké Revištia

V mužstve po jeseni ôsmeho celku tabuľky sa v zime udialo zmien ako dosť. Káder opustili až piati hráči, ktorým skončili hosťovania. Peter Pillár je už v Humennom, Ján Kotľár v Trebišove, Miloš Adam vo Veľkých Kapušanoch a dvojica Marek Kiovský – Ľuboš Uhľár zamierili do Veľkého Horeša. Naopak, nových tvárí vo Veľkých Revištiach je poltucet. Na hosťovanie do konca aktuálnej sezóny prišla táto pätica futbalistov: brankár Marko Madeja z Humenného, obrancovia Miroslav Koscelník z Trebišova, Marko Gomboš z Michaloviec, stredopoliari Peter Doboš zo Sečoviec a Michal Lukačko z Michaloviec. Poslednou posilou je ukrajinský záložník Paastyi, ktorý má aj skúsenosti z druhej maďarskej ligy. „V tíme máme spolu 17 hráčov, čo je viac ako v jeseni. Možno ho ešte doplníme jedným hráčov do zálohy alebo útoku, ale to už musí byť ozaj kvalitný futbalista. Máme mladšie mužstvo ako v prvej polovici sezóny, je však behavejšie a poctivejšie aj trénuje. Myslím si, že nie je to zlý káder, mladosť je skĺbená so skúsenosťou,“ prezradil tajomník klubu Zdeno Hudák. V generálke V. Revištia remizovali v Stropkove 0:0. „Boli sme lepším mužstvom, mohli sme aj vyhrať, ale rozhodca nám neuznal dva góly.“

Prípravné zápasy: Dlhé Klčovo 0:0, Trebišov 0:1, Petrovce nad Laborcom 5:0, Kalša 1:2, Humenné 0:2, Snina 1:3, Stropkov 0:0.

Zdroj: denník Korzár