Starší dorastenci v domácej premiére víťazne

2014-03-16 12:00:00

Nad tabuľkovým susedom z Ružomberka zvíťazili 2:0, keď o góly sa postarali Adrián Leško a Jozef Vajs.

Prvé majstrovské stretnutie na domácom ihrisku v tomto kalendárnom roku odohrali v nedeľu prvoligoví starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce. Na ihrisku s umelou trávou privítali Ružomberok, ktorý porazili 2:0 (1:0).

Vo vyrovnanom súboji poslal Zemplínčanov do vedenia v 35. minúte Leško, ktorý z 10 metrov strelou "špicom" prekonal brankára Ružomberka Koníčka. Po zmene strán mali navrch hostia, ktorí si vypracovali zopár šancí na vyrovnanie, ale domáca obrana na čele s ruským gólmanom Olegom Dovbom, pre ktorého to bol prvý zápas v michalovskom drese, odolala. Veľkú šancu na druhý gól mal aj Leško, ktorý v úvode druhého polčasu stroskotal na Koníčkovi. V závere už Liptáci hrali vabank, čo domáci využili. Hlavička Šimka sa ešte neujala, ale zakončenie Vajsa už skončilo v sieti - 2:0.

Tréner Albert Rusnák: "Víťazstvo sme doslova ubojovali a dokopali. Bolo vidieť, že proti sebe nastúpili družstvá bojujúce o záchranu. Ružomberčania mali niekoľko dobrých šancí na skórovanie, nepremenili ich, a to ich stálo lepší výsledok. Tešia ma iba tri body a víťazstvo, s predvedeným výkonom nie som vôbec spokojný."

MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok 2:0 (1:0)

Góly: 35. A. Leško, 89. Vajs

MFK ZEMPLÍN: Dovba - Mikovčík (65. Ďurik), D. Horňák, J. Šimko, Šimčák - Ilinjo, Grič, A. Leško - M. Koscelník (20. Vajs), Hirka, L. Tóth (54. J. Andrejko)

Ďalšie majstrovské stretnutie odohrajú Michalovčania v sobotu 22. marca o 11. hodine na pôde Slovana Bratislava.