V Šamoríne sme stratili dvojgólové vedenie

2014-03-08 12:00:00

V 16. minúte vyhrával po góloch Hamuľaka a Caballera už 2:0, ale domácim sa podarilo vyrovnať.

Michalovskí futbalisti vo svojom prvom jarnom zápase remizovali na ihrisku Šamorína v súboji 21. kola druhej ligy 2:2. Nad FC ŠTK 1914 dokonca vyhrávali dvojgólovým rozdielom, ale domácim sa podarilo vyrovnať.

MFK Zemplín odštartoval duel aktívne a rýchlo sa mu aj podarilo streliť otvárací gól. Už v 6. minúte po peknej akcii na pravej strane sa lopta dostala až ku Hamuľakovi, ktorý nedal Hajdúchovi šancu - 0:1. O desať minút nato prišiel druhý gólový úder hostí, po rohovom kope sa presadila zimná posila zo Španielska Caballero. Zemplínčania boli pri chuti, hrali ofenzívny kombinačný futbal, ale zahodili viacero dobrých šancí na skórovanie. Krátko po uplynutí polhodiny hry tak boli potrestaní kontaktným gólom, keď po individuálnej akcii prekonal Rašku Tubonemi - 1:2. Šamorínčanom tento gól dodal krídla, no do prestávky si už nevypracovali žiadnu šancu.

Aj po zmene strán sa hralo podľa nôt hostí. Ako prví sa však k zakončeniu dostali domáci zásluhou Huttu, ktorý však vystrelil tesne vedľa michalovskej svätyne. Potom sa niekoľko minút hralo bez šancí a medzi šestnástkami. Až v 67. minúte došlo k vzruchu pred bránou Rašku, keď sa k lopte dostal Vilkovský, avšak v čistej šanci prestrelil. Necelých dvadsať minút pred koncom mohol poistiť vedenie MFK Zemplín skúsený Janočko, no proti jeho strele výborne zakročil gólman Hajdúch, ktorý si vzápätí poradil aj s dorážkou Gamkrelidzeho. Potom veľkú šancu spálil aj Danko, ale v koncovke zlyhal. Keď sa už zdalo, že hostia si zo Žitného ostrova odnesú všetky tri body, v 84. minúte po rohovom kope dotlačil loptu do brány Fulmek a vyrovnal na konečných 2:2...

FC ŠTK 1914 Šamorín - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (1:2)

Góly: 32. Tubonemi, 84. Fulmek - 6. M. Hamuľak, 16. Caballero

ŽK: 53. Hutta78. M. Hamuľak

Rozhodoval: Ježík - 415 divákov

FC ŠTK 1914: J. Hajdúch - Cmarko, Špánik, Javorina, Fulmek - Mezovský (80. Čemba), P. Vaško (46. Füzik), Marušin, Krištan (46. Vilkovský) - Hutta, Tubonemi

MFK ZEMPLÍN: Raška - Perez, Michal Gallo, Caballero, Smrek - S. Danko, V. Janočko (89. Micka), L. Janič - Gamkrelidze, M. Hamuľak (87. Čapek), Bayón (54. M. Regáli)

Fotogalériu zo zápasu nájdete TU.

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 15. marca o 17.30 hod.: Michalovce - Šaľa (22. kolo)

Sobota 22. marca o 17.30 hod.: Michalovce - Dubnica nad Váhom (23. kolo)

Sobota 29. marca o 15.00 hod.: Rimavská Sobota - Michalovce (24. kolo)