Emmanuel Mensah zakotvil v druhej českej lige

2016-03-30 12:00:00

Prestúpil do Frýdku-Místku, nasledoval tak kroky Petra Nworaha, ktorý v zime posilnil konkurenčný Hradec Králové.

Ešte v jesennej časti našej najvyššej súťaže patril medzi troch najlepších driblérov v nej. To zaujalo Trenčín, ktorý si ho v zime pozval na skúšku, ale nakoniec prestúpil do druhej českej ligy do slovenskej kolónie. O kom je reč?

Emmanuel Mensah na jeseň v našej najvyššej súťaži zaujal svojimi driblérskymi schopnosťami. Tento 21-ročný Ghančan odohral v drese Michaloviec 14 ligových zápasov, v ktorých predviedol na jeseň až 72 úspešných driblingov, čo bol tretí najvyšší počet v súťaži. Viac ich mal len Gino van Kessel (83) a Marko Milinkovič (79), no obaja odohrali výrazne viac minút. Preto nečudo, že Mensah mal v driblingoch lepšiu úspešnosť, konkrétne až 78 percent (Milinkovič 65, Van Kessel 53). Priemerne sa v zápase pokúsil až o 10 driblingov, z čoho mu vyšlo osem.

Tieto čísla zaujali aj vedenie Trenčína, ktoré tohto Ghančana pozvalo v zime na skúšku počas svojho tureckého sústredenia. No na nej Mensah neuspel. A keďže ďalej nepokračoval ani v Michalovciach, musel si hľadať nový angažmán, ktorý si už aj našiel.

Zamieril do MFK Frýdek-Místek, ktorý hrá druhú najvyššiu českú súťaž. Bol jednou zo siedmich zimných posíl klubu, medzi ktorými boli aj brankár Pavol Penksa a obranca Martin Klabník, ktorí prišli z Borčíc. Mensah, ktorý hral na Slovensku aj v Moldave, sa môže opäť cítiť ako u nás, keďže Frýdek-Místek trénuje Mikuláš Radványi a hrá zaň až desať slovenských futbalistov a ďalší traja na Slovensku v minulosti hrávali. 

Zdroj: sport7.sk