V domácej generálke bezgólová remíza

2014-02-26 12:00:00

S poľským Nowym Saczom sa Michalovčania rozišli zmierlivo, k víťazstvu však boli bližšie, no zahodili niekoľko šancí.

V stredu popoludní odohrali futbalisti MFK Zemplín Michalovce svoj posledný prípravný duel pred štartom súťaže. V generálke na jarnú časť druhej ligy na vlastnom hlavnom ihrisku privítali účastníka druhej najvyššej poľskej súťaže Nowy Sacz, s ktorým remizovali 0:0.

Zverenci trénera Ondreja Dudu odštartovali aktívne a už v 2. minúte nebezpečne vypálil krížne Kunca, no brankár poľského tímu loptu s námahou vyrazil. Aj na konci ďalšej michalovskej akcie bol Kunca, v 15. minúte však hlavičkoval iba do pripraveného Koziola. Zemplínčania mali v prvom dejstve navrch, ale na ťažkom teréne si nevypracovali veľa šancí. Dvakrát však nebezpečne vystrelil Janič, prvý pokus mu zblokovala obrana hostí, druhý skončil na brvne brány. Aj po zmene strán pokračovala prevaha Michalovčanov. Poliaci sa iba bránili a snažili sa vyrážať do rýchlych protiútokov. V 67. minúte po jednom z nich odcentroval Kononowicz presne na hlavu Piszczeka, ktorého hlavičku však zneškodnil Cabaj. V samom závere mohol z priameho kopu rozhodnúť o výhre domácich Janič, ale jeho pokus smerujúci k ľavej žrdi vytlačil gólman Cabaj na rohový kop.

MFK Zemplín Michalovce - MKS Sandecja Nowy Sacz 0:0

MFK ZEMPLÍN: Raška - Perez (60. L. Jacko), Michal Gallo, Caballero (60. Podhorin), Smrek - V. Janočko (60. Micka), S. Danko, L. Janič - Gamkrelidze (60. M. Regáli), M. Hamuľak, D. Kunca

MKS SANDECJA: Koziol (46. Cabaj) - Szeliga, R. Cicman (46. Imrich), Bartków (46. Pablo Gomez), Slaby - Danek (46. B. Kozak), S. Kuzma, Margol (46. Náther), Piszczek, Maslejak - Kononowicz (46. Falowski)

Najbližšie stretnutie Michaloviec už bude mať prívlastok majstrovské. Odohrajú ho v sobotu 8. marca o 14.30 hod. na ihrisku Šamorína.