S corgoňligistom v Poprade najtesnejšia prehra

2014-02-21 12:00:00

S ViOnom Zlaté Moravce odohrali Michalovčania vyrovnanú partiu, ale doplatili na koncovku a prehrali 0:1.

Najtesnejšou prehrou so Zlatými Moravcami v pomere 0:1 sa s herným sústredením vo Vysokých Tatrách rozlúčili druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce. O víťazstve účastníka našej najvyššej súťaže rozhodol na prírodnom ihrisku v Národnom tréningovom centre v Poprade Martin Babic.

Prvoligista začal aktívne a už v úvodných minútach skúšali pozornosť gólmana Rašku Pribula, Candrák či Kováč, ale úspešní neboli. Tesne pred uplynutím štvrťhodiny hry sa ViOnu podarilo otvoriť skóre, z vyše 30 metrov vypálil Babic a jeho pokus sa od brvna odrazil za chrbát Rašku - 1:0. O tri minúty nato bol michalovský brankár v pohotovosti opäť, keď vystrelil aktívny Kováč. Vzápätí mohlo zahrmieť na opačnej strane, Bayón pekným centrom našiel Hamuľaka, ale najlepší strelec druhej ligy vyrovnanie odmietol, keď si s jeho zakončením poradil Kuciak. V 25. minúte z veľkej diaľky vypálil Bayón a brankár Kuciak mal čo robiť, aby si s nepríjemnou strelou poradil. Michalovčanov inkasovaný gól nabudil, ale paradoxne mohli opäť kapitulovať, Candrákovu nebezpečnú hlavičku však reflexívne vyrazil Raška. V 38. minúte Gamkrelidze krásne našiel Janočka a ten vo výbornej pozícii prízemnou strelou iba tesne minul Kuciakovu svätyňu. Po zmene strán v 54. minúte to strelec otváracieho gólu Babic skúšal opäť, ale tentoraz na Rašku nevyzrel. Potom veľmi nepresne vystrelil Janič a neujala sa ani hlavička Bayóna. V 78. minúte sa na dostrel michalovskej brány dostal Bernáth, Rašku však neprekonal. A keď ani päť minút pred koncom tretiu obrovskú šancu Michalovčanov nepremenil Hamuľak, v generálke na jarnú časť prvej ligy zaknihovali Zlatomoravčania najtesnejšiu výhru 1:0.

FC ViOn Zlaté Moravce - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)

Gól: 14. M. Babic

FC VION: M. Kuciak - Candrák, Pav. Majerník, Chrappan, Chren - Orávik (85. Žák), L. Kováč (75. Charizopulos), Bolinha, Mazan (70. Pavlenda) - M. Babic (75. L. Mihálik) - Pavelka (70. Hadžič)

MFK ZEMPLÍN: Raška - Perez, Michal Gallo, Caballero, L. Jacko - L. Janič, Grič (70. Podhorin), V. Janočko (70. Micka) - Gamkrelidze (46. D. Kunca), M. Hamuľak, Bayón (70. Čapek)

Posledné prípravné stretnutie pred štartom jarnej časti druhej ligy odohrajú michalovskí futbalisti v stredu 26. februára na vlastnej pôde s účastníkom druhej najvyššej poľskej súťaže MKS Sandecja Nowy Sacz (čas zápasu doplníme).