Vranov nad Topľou sme porazili rozdielom triedy

2014-02-05 12:00:00

Dva z troch michalovských presných zásahov zaznamenali nové tváre v mužstve, českí futbalisti Micka a Čapek.

Druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili vo svojom piatom prípravnom stretnutí na domácej pôde nad Vranovom nad Topľou rozdielom triedy 3:0 (2:0). V michalovskej zostave dostali príležitosť väčšinou mladí hráči z dorastu alebo rezervy doplnení o Martina Rašku a Giorga Gamkrelidzeho, aj o dvojicu novicov z Dukly Praha - stredopoliara Jana Micku a útočníka Pavla Čapka, ktor prišli na skúšku. Zaujímavé je, že obaja sa hneď zapísali aj do streleckej listiny.

Podobne ako v ostatnom súboji v Senici, aj teraz sa zverenci lodivoda Ondreja Dudu bleskurýchlo ujali vedenia. Už v 3. minúte sa po rohovom kope Leška zblízka presadil Čapek a otvoril skóre stretnutia. Aj keď domáci nenastúpili v najsilnejšej zostave, zápas bol v ich réžii a v 26. minúte bol blízko k druhému gólu Gamkrelidze, avšak po prihrávke Micku vo veľkej šanci jeho strelu zblokovala obrana hostí. O šesť minút nato sa už Michalovčania radovali, Koscelník našiel Micku, ktorý z hranice šestnástky peknou technickou strelou trafil presne k ľavej žrdi Makóovej brány - 2:0. Druholigistovi vyšiel aj vstup do druhého polčasu, už v 47. minúte z rohu päťky nekompromisne skóroval Gamkrelidze, keď zužitkoval Koscelníkovu prihrávku. V 72. minúte Micka po sérii narážačiek vystrelil iba do brankára, vzápätí Grič z uhla tvrdo vypálil, ale Makó bol pripravený. Pár minút pred koncom uvoľnil Štofík Micku, ktorý však v nájazde neuspel, keď minul bránu. MFK Zemplín tak zdolal Vranov nad Topľou, ktorý vedie bývalý michalovský asistent Jozef Valkučák, hladko 3:0.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Vranov nad Topľou 3:0 (2:0)

Góly: 3. Čapek, 32. Micka, 47. Gamkrelidze

MFK ZEMPLÍN: Raška (46. Kira) - J. Štofík, D. Horňák, V. Kostovčík, Šimčák - Micka, Grič, A. Leško - M. Koscelník, Gamkrelidze, Čapek

MFK: Makó - Gdovin, Krivák (50. Kulman), M. Kentoš, Paluba - Boháč, Turcovský, Dvorjak, Berenda - Vasilko - Tabaka (70. T. Petro)

Ďalšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v sobotu 8. februára o 14. hodine ihrisku prvoligového MŠK Žilina.