Od skalpu prvoligistu ich delilo pár minút

2014-02-04 12:00:00

MFK Zemplín Michalovce remizoval v Senici 1:1, inkasoval v 85. minúte. Stredopoliar Nilaš skončil.

V plnom prúde prebieha príprava druholigových futbalistov Michaloviec na jarnú časť sezóny. V sobotu odohrali už štvrté prípravné stretnutie, prvé na súperovom ihrisku. Predstavili sa v ďalekej Senici, kde si zmerali sily s tamojším účastníkom najvyššej súťaže. S kvalitným protivníkom, ktorý nastúpil v najsilnejšej zostave, dosiahli cennú remízu 1:1. Aj keď po záverečnom hvizde rozhodcu sa im aj málila, pretože vo vedení boli drvivú väčšinu duelu a vyrovnávajúci gól inkasovali päť minút pred koncom.

Zaslúžená remíza

Kormidelníka MFK Zemplín Ondreja Dudu však konečný rezultát vôbec nemrzel. „To, že sme prišli o víťazstvo v závere, ma určite netrápi, pretože na výsledky v príprave neberieme ohľad. Viackrát som to už povedal a platí to aj naďalej. Teší ma, že s kvalitným súperom sme odohrali vyrovnanú partiu,“ skonštatoval lodivod michalovského celku, ktorý na margo súboja na Záhorí poznamenal: „Hral sa na vynikajúcom teréne, keďže Seničania majú moderný umelý trávnik. Domácich sme nepúšťali do gólových šancí, ale opäť sa ukázalo, že chlapci majú nedostatky v taktike. Musíme na tom popracovať a odstrániť ich. Vzhľadom na priebeh duelu je remíza zaslúžená.“

Hrali svoju hru

Michalovčania sa síce predstavili na pôde mužstva, ktoré hráva o ligu vyššie, ale od svojej typickej kombinačnej hry neupustili. „Chceme produkovať útočný futbal nielen na domácom ihrisku, ale aj vonku. Dokonca aj keď sme vyhrávali, tak sme sa nestiahli do defenzívy a snažili hrať naďalej aktívne smerom dopredu. Taká je naša filozofia,“ uviedol O. Duda, ktorému podobne ako v predchádzajúcich súbojoch chýbali viacerí zranení hráči. Galla a Kuncu trápili boľavé triesla, Morlacchiho zapálená achilovka a Podhorin sa zotavoval po operácii pruhu. Kedy budú znova k dispozícii? „Podhorin už začal trénovať naplno, zvyšní traja budú ešte niekoľko dní mimo,“ doplnil. Od začiatku prípravy s tímom zarezával aj stredopoliar Peter Nilaš, kmeňový hráč Veľkého Krtíša, naposledy pôsobiaci v Rimavskej Sobote. Od minulého štvrtka to však už neplatí, pretože na skúške neuspel. Po domácom zápase s Lokomotívou Košice si zbalil veci a z Michaloviec odišiel. 

Zdroj: denník Korzár