Na pôde prvoligovej Senice sme remizovali

2014-02-01 12:00:00

Michalovskí futbalisti mali víťazstvo nad prvoligistom na dosah, prišli oň päť minút pred koncom riadneho hracieho času.

V poradí štvrtý prípravný duel odohrali v sobotu popoludní druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Prvýkrát vycestovali k súperovi, dokonca až na druhý koniec republiky - do Senice. S účastníkom najvyššej súťaže remizovali 1:1, keď takmer počas celého stretnutia boli vo vedení. 

Zemplínčania mali skvelý vstup do zápasu, keď už v 2. minúte otvoril skóre Danko, ktorý technickou strelou prekonal domáceho gólmana Kamescha. Corgoňligista sa snažil vyrovnať, smerom dopredu bol aktívnejší, avšak viacero útočných akcií nedotiahol do úspešného konca. Veľkú šancu na vyrovnanie mal v 20. minúte po Piroskovej spätnej prihrávke Jirásek, no zakončil iba do stredu brány, kde stál pripravený Raška. V samom závere úvodného dejstva neuspel ani Irobiso, ktorého strela išla vysoko nad michalovskú svätyňu. Po zmene strán sa hra odvíjala väčšinou medzi šestnástkami a ani jedno mužstvo si nedokázalo vytvoriť gólovú šancu. V 85. minúte si však jednu vypracovali Záhoráci a dokázali ju aj využiť, keď sa presadil striedajúci Ferenčík. Ten istý hráč mohol vzápätí skórovať opäť, ale úspešný už nebol, preto sa Michalovčania vracajú z ďalekej Senice s remízou 1:1.

FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:1)

Góly: 85. Ferenčík - 2. S. Danko

FK: Kamesch (46. Šulla) - Chvál (46. Francoruben), Gava (82. Filípek), P. Pavlík (80. R. Pillár), Kalabiška - Kóňa - Hiago (67. Ferenčík), L. Opiela (67. Královič), Jirásek (72. T. Komara) - Piroska (77. Krč) - Irobiso (72. Kosorín)

MFK ZEMPLÍN: Raška (46. Kira) - Perez, Smrek, Caballero, L. Jacko (46. Šimčák) - S. Danko (46. A. Leško), V. Janočko (46. Grič), L. Janič, Gamkrelidze (46. M. Koscelník) - M. Hamuľak, M. Regáli

Najbližší prípravný súboj odohrajú Michalovčania v stredu 5. februára o 17. hodine na domácom ihrisku s treťoligovým Vranovom nad Topľou.