Lokomotíva ako prvá našla recept na Michalovce

2014-01-31 12:00:00

Pre hostí z metropoly východu to bola premiérová výhra v príprave, domáci prvýkrát prehrali.

V stredu popoludní odohrali druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce svoj tretí prípravný duel, v ktorom doma nastúpili proti Lokomotíve Košice. S treťoligistom prekvapujúco ťahali za kratší koniec, keď mu podľahli 1:2, a zaznamenali tak prvú porážku v prebiehajúcej zimnej prípravy.

Majú rezervy

Celok z metropoly Zemplína, ktorý nastúpil bez viacerých zranených hráčov (Janočko, Gallo, Morlacchi, Kunca), doplatil na slabší vstup do zápasu. „Stále sme v najväčšej záťaži, a niekoľko dní ešte budeme, preto hlavne v úvodných minútach to bolo na chlapcoch vidieť. Nasadenie im nechýbalo, ale robili takticko-technické chyby, ktoré budeme musieť odstrániť. Zápas nám ukázal aj to, že máme problémy s agresívnym štýlom hry. Keď súper pritvrdí, tak naši mladíci sa s tým ťažšie vyrovnávajú,“ uviedol michalovský tréner Ondrej Duda, ktorý prvýkrát videl v zápasovej akcii španielskeho obrancu Joana Manuela Sáncheza Caballera. „Výkonom nesklamal, ukázal, že futbal hrať vie. Je tu však ešte krátko, príležitosť dostane aj v ďalších stretnutiach.“ Druholigista už dnes vycestuje na ďalší prípravný duel do Senice, kde zajtra o 10. hodine nastúpi proti domácemu účastníkovi Corgoň ligy.

Skúšajú legionárov

Košičania sa prvej výhry v príprave dočkali až na štvrtý pokus. Predtým v Bardejove remizovali s Partizánom U19 1:1, podľahli tamojšiemu A-mužstvu 2:6 a v Prešove Tatranu 0:3. „Z našej strany bolo dobrých prvých 25-30 minút, potom sme už prestali dodržiavať tie veci, ktoré sme si povedali a nechali sme priestor pre súperovu hru, a tak sme si koledovali aj o nejaký gól. V druhom polčase sme prestriedali, organizácia hry už skoro vôbec nefungovala. Zápas mal výborné tempo a splnil účel. Máme však na čom pracovať,“ zhodnotil duel v Michalovciach kouč Lokomotívy Ladislav Šimčo. Podobne ako jeho náprotivok O. Duda, aj on v zápase skúšal nové tváre. Konkrétnejšie legionárov Radejanoviča, Dejana a Damira. „Prvý menovaný za nás hral už v Prešove, ďalších dvoch som videl prvýkrát. Je v nich potenciál, ale ešte nechcem robiť nejaké hodnotenia. Budú tu dlhšie, potom budem vedieť, čo sú zač.“ Zajtra odohrá „Loki“ súboj v Spišskej Novej Vsi a 10. februára sa jej hráči poberú na sústredenie do Vysokých Tatier.

Zdroj: denník Korzár