S košickou Lokomotívou tesná prehra

2014-01-29 12:00:00

Treťoligistovi podľahli Michalovčania doma 1:2, jediný presný zásah MFK Zemplín zaznamenal útočník Michal Hamuľak.

Druholigoví futbalisti Michaloviec zaznamenali prvú prehru v tejto zimnej príprave. V treťom prípravnom stretnutí podľahli na vlastnej umelej tráve treťoligovej Lokomotíve Košice 1:2.

V prvom polčase sa hral vyrovnaný futbal. V 19. minúte sa hostia mohli ujať vedenia, keď po faule brankára Kiru na prenikajúceho Damira mali výhodu pokutového kopu, ale Hloušekovu strelu z bieleho bodu Kira vyrazil. O dve minúty však Lokomotíva predsa len skórovala, po rohu sa zblízka presadil stopér Kavka - 0:1. Tesne pred uplynutím polhodiny hry pridali Košičania aj druhý gól, z hranice šestnástky sa krásnym volejom do šibenice prezentoval skúsený Jurko. Vzápätí mohla znížiť nová tvár v domácej zostave Španiel Sánchez Caballero, avšak po priamom kope Janiča jeho pokus zneškodnil gólman Rusina. V 40. minúte sa presného zásahu dočkali aj Michalovčania, na rozdiel jediného gólu upravil kanonier Hamuľak - 1:2. V druhom dejstve obe mužstvá prestriedali a viac aktivity na svojich kopačkách mali hráči druholigistu. Veľmi blízko vyrovnaniu bol Regáli, ale po centri Koscelníka hlavou iba opečiatkoval brvno košickej svätyne. Keďže ani vo zvyšnom priebehu hry sa útočné snahy domácich gól nepriniesli, zrodilo sa najtesnejšie víťazstvo Lokomotívy.

MFK Zemplín Michalovce - FC Lokomotíva Košice 1:2 (1:2)

Góly: 40. M. Hamuľak - 21. Kavka, 28. R. Jurko

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez (46. Šimčák), Caballero, Smrek, L. Jacko - S. Danko, Nilaš (46. J. Grič), L. Janič (46. M. Koscelník) - Gamkrelidze, M. Hamuľak (46. A. Leško), M. Regáli

FC LOKOMOTÍVA: Rusina (46. J. Kovalík) - Kavka (46. Bogdanovský), Hejnus, Dejan, Mir. Seman (85. Bochin) - Deme - Kokočák, M. Hloušek (46. Kinský), Radovanovič (65. Vilner), Damir - R. Jurko (58. Komjatý)

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú zverenci kormidelníka Ondreja Dudu v sobotu 1. februára o 10. hodine na ihrisku prvoligovej Senice.