V Michalovciach zarezáva ďalší Španiel

2014-01-29 12:00:00

Obranca Sánchez Caballero sa k mužstvu pripojil včera, dnes dostane príležitosť v súboji proti Lokomotíve.

Do košiara trénera Ondreja Dudu pribudol tretí španielsky futbalista. S tímom MFK Zemplín Michalovce odvčera zarezáva 21-ročný obranca Joan Manuel Sánchez Caballero. Dres druholigistu by si mal prvýkrát obliecť už v dnešnom prípravnom stretnutí proti košickej Lokomotíve, účastníkovi tretej najvyššej súťaže, ktoré sa odohrá na umelej tráve o 16. hodine.

Urastený zadák

Nová akvizícia v michalovskom mužstve hneď na prvý pohľad zaujal dobrou postavou (výška 188 cm a váha 76 kg), čo je potešiteľné, pretože vysokých hráčov v kádri O. Dudu je ako šafranu. „Hráva na poste ľavého obrancu alebo stopéra. Najprv si ho tréneri vyskúšajú v prípravných dueloch,“ prezradil predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský. Sánchez Caballero je rodákom z Valencie a odchovancom Levante. Naposledy pôsobil v klube CD Acero, ktorý hráva štvrtú najvyššiu španielsku súťaž. V Michalovciach je tretím hráčom z Pyrenejského polostrova, žlto-modrý dres obliekajú aj jeho krajania Marcos Calero Perez a Vernon De Marco Morlacchi.

Stále rokujú

U I. Šoltinského sme zisťovali aj to, ako postúpili v rokovaniach s klubmi FK Dukla Praha a MFK Ružomberok, ktoré majú záujem o služby stredopoliara Róberta Kovaľa, resp. útočníka Pavla Jurča. „Jednania stále prebiehajú, ešte sme sa nedohodli ani s jedným klubom,“ odvetil šéf michalovského klubu. Okrem príchodu španielskeho obrancu sa v kádri MFK Zemplín udiala ešte jedna zmena. Opustil ho ruský útočník Nikita Glushkov, ktorý sa po skončení platnosti víz vrátil do vlasti, ale v polovici februára by sa mal opäť zapojiť do tréningového procesu s mužstvom od Laborca.

Zdroj: denník Korzár