Pavol Ruskovský novou posilou GKS Tychy

2014-01-24 12:00:00

Bývalý hráč MFK Zemplín podpísal s týmto poľským klubom ročnú zmluvu s opciou, dokonca už zaň stihol aj dvakrát skórovať.

V krátkom časovom horizonte prestúpil do druhej najvyššej poľskej súťaže ďalší odchovanec michalovského futbalu. Po ľavom záložníkovi Miroslavovi Božokovi, ktorý sa upísal Górniku Leczna, zamieril k našim severným susedom aj Pavol Ruskovský, hrávajúci na opačnej strane stredovej formácie ako Božok. Čochvíľa 29-ročný šikovný krídelník v piatok 24. januára podpísal kontrakt s tímom GKS Tychy, ktorý zimuje na 13. mieste v druhej najvyššej súťaži. "S klubom som sa dohodol na ročnej zmluve s opciou na ďalší rok. Dohodnutí sme boli už pár dní dozadu, ale detaily kontraktu sme dotiahli až v piatok, kedy bola naša spolupráca spečatená aj písomne," prezradil nám na úvod P. Ruskovský, ktorý uplynulý rok a pol strávil v Česku, kde bol hráčom druholigového FC Fastav Zlín, avšak posledné mesiace strávil na krátkom hosťovaní v mužstve FC Viktoria Otrokovice.

S poľskými Tychami zarezáva od 14. januára a v drese GKS už stihol odohrať aj dve prípravné stretnutia. A dokonca sa aj dvakrát zapísal do streleckej listiny. "Prvý gól som zaznamenal v zápase proti Ruchu Chorzów, ktorý sme porazili vysoko 5:0. Potom som sa presadil aj proti celku Janina Libiaž, tento súboj sme vyhrali 4:0," uviedol michalovský rodák, ktorý si prostredie v novom klube pochvaľuje. "Teším sa, že budem v tomto tíme pôsobiť. Vybral si ma sám tréner, ktorým je Jan Žurek. Podmienky sú tu výborné, takisto aj kolektív, zatiaľ som nadmieru spokojný. Mesto, ktoré má vyše 130-tisíc obyvateľov, som si ešte prezrieť nestihol, ale v najbližších dňoch tak urobím. Len pre zaujímavosť, stavia sa tu nový štadión, ktorý by mal mať kapacitu okolo 14-tisíc miest na sedenie," skonštatoval P. Ruskovský. Ten nie je v Tychách jediným Slovákom, okrem neho tam pôsobí aj bývalý dubnický brankár Marek Igaz. Okrem Pavla je v tíme ešte jeden hráč s michalovskou minulosťou - český útočník Tomáš Dočekal, ktorý hrával v MFK Zemplín krátko počas jesene 2010.

Foto: gkstychy.info