V druhom zápase tesná výhra nad Humenným

2014-01-22 12:00:00

O jediný presný zásah michalovského celku sa postarala nová tvár v mužstve Rus Nikita Glushkov.

Druholigové A-mužstvo MFK Zemplín Michalovce zvíťazilo aj vo svojom druhom stretnutí tejto zimnej prípravy, keď na vlastnej umelej tráve zdolalo treťoligové Humenné najtesnejším rozdielom 1:0 (1:0).

Domáci futbalisti nastúpili na zemplínske derby v prvom polčase v zostave s viacerými dorastencami, ktorí boli o trošku aktívnejší ako Humenčania. V 18. minúte sa mohli ujať vedenia, ale štipľavý priamy kop Šimčáka vyškriabal spod brvna gólman Pillár, ktorý ešte donedávna pôsobil v službách MFK Zemplín ako tréner brankárov. V 36. minúte musel byť Pillár v strehu opäť, po rohu Leška si poradil so zakončením Griča. V posledných sekundách prvého dejstva sa predsa len domáci dočkali gólu, keď sa im podarilo dotiahnuť do úspešného konca rýchly protiútok. Loptu potiahol po ľavej strane Leško, do šestnástky prihral Dankovi, ktorého strelu ešte humenský brankár zneškodnil, ale na dorážku novej tváre v michalovskom mužstve Nikitu Glushkova, ruského útočníka, ktorý v jeseni hrával v Trebišove, už nestačil - 1:0. Do druhého polčasu poslal domáci lodivod Ondrej Duda takmer celú novú jedenástku. S pribúdajúcimi minútami však stále viac snežilo, a tak sa hralo vo veľmi náročných podmienkach. Triumf druholigistu mohol poistiť v 72. minúte Janič, ale proti bol Pillár, ktorý končekmi prstov jeho dobrú strelu spoza šestnástky vytlačil na roh. V úplnom závere sa nepodarilo skórovať ani Hamuľak, ktorý sám zoči-voči Pillárovi nebol úspešný.

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Futura Humenné 1:0 (1:0)

Gól: 45. Glushkov

MFK ZEMPLÍN: Kira - D. Horňák (46. Perez), Nilaš, V. Kostovčík (46. Morlacchi), Šimčák (46. L. Jacko) - M. Koscelník (46. Gamkrelidze), Grič, S. Danko (46. L. Janič), A. Leško (46. V. Janočko) - Glushkov (46. M. Hamuľak), J. Štofík (46. M. Regáli)

ŠK FUTURA: P. Pillár - Jakubčo, Pet. Šuľak (73. Dysko), Pav. Šuľak, Ovšianik - C. Vasiľ (55. Lovska), Hreško, Ljubarskij, Mihok (83. Čuhar) - D. Legdan (80. Kirvej), S. Karnaj (76. Lojka)

Ďalšie prípravné stretnutie odohrá michalovský celok v sobotu 25. januára o 12. hodine proti prvoligovému celku MFK Košice.