Jurčo s Kovaľom stále hráčmi MFK Zemplín

2014-01-22 12:00:00

S Ružomberkom ani Duklou Praha sa Michalovčania zatiaľ nedohodli. Hamuľak je späť, pribudne aj španielsky obranca.

Vedenie druholigového klubu MFK Zemplín Michalovce dostalo v uplynulých dňoch dve konkrétne ponuky na dvoch svojich hráčov - stredopoliara Róberta Kovaľa a útočníka Pavla Jurča. O prvého menovaného má záujem česká Dukla Praha, o ďalšieho pre zmenu Ružomberok. Práve v súvislosti s Jurčom vyšla pred niekoľkými dňami správa, že jeho prestup na Liptov je hotovou vecou. Pravda je však taká, že obaja spomínaní hráči sú stále vo „vlastníctve“ Michalovčanov.

Nájdu spoločnú reč?

P. Jurčo má za sebou vydarenú jeseň v Banskej Bystrici, kde bol na polročnom hosťovaní z Michaloviec. Za Duklu nastrieľal osem gólov, a tak sa o neho začali zaujímať viaceré kluby. Vážny interes má Ružomberok, kde momentálne rodák z Levoče aj trénuje. „Dostali sme od aktuálne tretieho klubu prvej ligy ponuku, ale zatiaľ sme sa s Liptákmi nedohodli. Je však pravdepodobné, že nájdeme spoločnú reč,“ uviedol predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský. V pražskej Dukle boli v uplynulých dňoch na skúške humenskí rodáci Michal Hamuľak a Róbert Kovaľ. „Hami“ je už späť, „Kofi“ v hlavom meste Česka zostal. „Dukla má o neho záujem a prišla nám od nej ponuka, ale tá zatiaľ pre nás nie je akceptovateľná.“ Záujem je aj o ďalšieho michalovského hráča, brankára Miloslava Brédu, ktorý v jeseni pôsobil vo Viktorii Žižkov. „Ten momentálne trénuje v Rimavskej Sobote. Z klubu nás však ešte nikto neoslovil, pretože ho stále iba skúšajú,“ prezradil I. Šoltinský.

Na skúške Rus

A aká je situácia okolo najlepšieho strelca druhej ligy Hamuľaka, ktorý v Prahe na skúške neuspel? „Ozvali sa nám aj ďalšie kluby, ktoré majú o neho záujem, ale zatiaľ sa stále pripravuje s našim mužstvom,“ ozrejmil šéf michalovského klubu. Čo sa týka ďalších noviniek v tábore MFK Zemplín, tak včera sa do tréningového procesu s ním zapojil ruský útočník Nikita Glushkov, ktorý jesennú časť sezóny strávil v susednom Trebišove. „V najbližších dňoch by mal pribudnúť jeden hráč zo španielskej tretej ligy, ktorý hráva na kraji alebo v strede obrany. V hre je aj príchod dvojice ofenzívnych hráčov z Dukly Praha. Obzeráme sa ešte po posilách do defenzívy, kde nás tlačí topánka.“ Dnes o 16. hodine nastúpi druholigista na vlastnej umelej tráve proti Humennému, ktorý hráva tretiu najvyššiu súťaž.

Zdroj: denník Korzár