Z Michaloviec odchádza aj Tomáš Sedlák

2014-01-14 12:00:00

Vypršal mu kontrakt, k jeho predĺženiu nedošlo. Popradský rodák zatiaľ nevie, kde bude v kariére pokračovať.

Z úspešného jesenného kádra MFK Zemplín Michalovce odchádza ďalší skúsený futbalista. Po Miroslavovi Božokovi a Igorovi Obertovi nebude už v jarnej časti obliekať dres mužstva od Laborca ani Tomáš Sedlák. S druholigistom mu vypršal kontrakt, a tak po necelom roku a pol z klubu odchádza.

Nik sa mu neozval

Tomáš Sedlák mal s michalovským klubom zmluvu platnú do konca minulého roka. „A keďže žiadnu ďalšiu ponuku na jej pokračovanie som nedostal, v MFK Zemplín končím. Klub ma vôbec neoslovil, pravdepodobne o moje služby už nemá záujem,“ prezradil dôvody odchodu z metropoly Zemplína 30-ročný hráč. Je prekvapením, že michalovskí funkcionári „Seďovi“, ako všetci spoluhráči aj priatelia tohto obrancu či stredopoliara familiárne nazývajú, nový kontrakt neponúkli, pretože v jeseni patril medzi najlepších hráčov mužstva a bol pilierom jeho defenzívy. V 20 ligových a 3 pohárových stretnutiach nechýbal na ihrisku ani jednu minútu. „Neviem, čo za tým je, ale nerozmýšľam nad tým. Tak sa vedenie klubu rozhodlo a ja to akceptujem.“

Spomínať bude v dobrom

Jedným z dôvodov Sedlákovho konca v aktuálne treťom celku druhej najvyššej súťaže môže byť aj to, že klub po odchode niekoľkých sponzorov začína šetriť na nákladoch, a to bude mať za následok odchod najlepšie platených hráčov. Čo nato popradský rodák? „Ja si nemyslím, že by som skončil kvôli tomu. Nemal som totiž žiadnu extra zmluvu,“ uviedol. Tomáš prišiel do Michaloviec v septembri 2012 z maďarského Kaposváru a odohral za nich spolu 42 súťažných duelov bez gólového zápisu. „Na pôsobenie na Zemplíne bude spomínať iba v dobrom, hoci som tu mal aj futbalovo ťažšie chvíle. V kabíne aj mimo nej som spoznal veľa dobrých ľudí. Cítil som sa tu veľmi dobre. Najkrajšie spomienky budem mať na spoluhráčov, dievčatá a Šíravu,“ s úsmevom odvetil T. Sedlák.

Pomalší rozbeh

Hodnú chvíľu mu však po príchode do MFK Zemplín trvalo, kým sa dostal do hernej pohody. Za trénera Alberta Rusnáka vyskúšal viacero postov, hral v strede zálohy i na kraji obrany, ale nebolo to ono. Miesto v zostave A-mužstva nemal isté, preto párkrát nastúpil aj za štvrtoligový rezervný tím, aby sa udržal v zápasovej praxi. „Stále som sa snažil na ihrisku odovzdať maximum, aj keď nie vždy sa mi darilo,“ hovoril T. Sedlák. Najvhodnejšie miesto v zostave mu bolo nájdené až po Rusnákovom konci. Posledné štyri súboje predchádzajúcej sezóny odohral na poste stopéra, ktorý mu svedčal najviac. Aj kormidelník Jozef Bubenko ho tam využíval a spoločne s Michalom Gallom vytvoril silnú stopérsku dvojicu, vďaka ktorej mužstvo v jeseni inkasovalo iba 15 gólov.

Zatiaľ nemá nič

Aj keď už väčšina mužstiev z vyšších súťaží na Slovensku, ale aj mimo neho, začala so zimnou prípravou, „Seďo“ sa pripravuje individuálne. „V tejto chvíli ešte neviem, kam povedú moje kroky. Ozvalo sa mi niekoľko manažérov, ktorí zisťovali situáciu okolo mňa, ale nebolo to nič konkrétne. V hre bolo pôsobenie v Česku, ale necítil som, žeby to bola tá správna voľba,“ uviedol na margo svojej ďalšej hráčskej zastávky. Preferuje radšej zahraničie? „To mi je jedno, uvidíme, čo príde,“ dodal na záver T. Sedlák, ktorý okrem Kaposváru a Michaloviec v minulosti pôsobil aj vo Svite, tureckom Gaziantepspore, rakúskom Mattersburgu a Ružomberku, s ktorým sa v sezóne 2005/2006 tešil zo zisku double, teda majstrovského titulu aj Slovenského pohára.

Zdroj: denník Korzár