MFK Zemplín pod taktovkou Ondreja Dudu

2014-01-14 12:00:00

Do klubu sa vracia po roku a pol, jeho asistentom bude Anton Šoltis. Prvý tréning absolvujú zajtra.

Druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce už poznajú meno svojho nového trénera. Podľa očakávania sa ním stal Ondrej Duda, ktorý bol najvážnejším kandidátom na uvoľnenú stoličku po Jozefovi Bubenkovi. Pre rodáka zo Sniny je to už tretí návrat do klubu, šéfom realizačného tímu A-mužstva však bude prvýkrát.

Zmluva do leta

Michalovčania síce boli s novým kormidelníkom ústne dohodnutí už niekoľko dní, k spečateniu spolupráce došlo až včera, kedy sa obe strany stretli a podpísali zmluvu. „S pánom Dudom sme sa dohodli na spolupráci do leta. Poznáme ho, aj on pozná klub, keďže v ňom už v minulosti pôsobil, preto padla voľba práve na neho,“ informoval náš denník predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský, ktorý nám následne prezradil aj meno asistenta Ondreja Dudu: „Bude ním Anton Šoltis, ktorého si vybral sám tréner.“ Keď sme už oslovili šéfa michalovského klubu, nedalo sa nám neopýtať na novinky v kádri A-tímu. „Na úvodnom tréningu zimnej prípravy ešte nebudú žiadne nové tváre, ale v ďalších dňoch by sa už mali objaviť.“

Neustúpiť z pozícií

Nový trénerský tandem aktuálne tretieho tímu druholigovej tabuľky sa taktovky ujme už zajtra dopoludnia, kedy odštartuje jeho zimná príprava. Zaujímavé je, že O. Duda sa do klubu vracia už po tretíkrát, ale až teraz to bude jeho premiéra v pozícii hlavného trénera. „Na opätovné pôsobenie v Michalovciach sa teším. Nechceme ustúpiť z pozícií, našim cieľom je pokračovať v načatej robote a dobrou hrou udržať divákov na tribúnach. Po odchode viacerých hráčov dostanú viac šancí domáci odchovanci,“ povedal 42-ročný lodivod, ktorý v jeseni pôsobil v Saudskej Arábii, presnejšie v druholigovom klube Al Ansar SC.

So Šoltisom sa pozná

Prečo si vybral za svojho asistenta o päť rokov mladšieho Antona Šoltisa? „Poznám jeho prácu, má svoje kvality. Má skúsenosti aj z Corgoň ligy, v MFK Košice aj Ružomberku asistoval Ladislavovi Šimčovi. Poznáme sa z pôsobenia v Humennom, kde som ho pred pár rokmi viedol. Ľudsky si rozumieme, verím, že sa nám bude dariť,“ povedal na margo bývalého dlhoročného ofenzívneho stredopoliara Petržalky, ktorý naposledy viedol štvrtoligovú Hanisku, Ondrej Duda. 

Zdroj: denník Korzár