Božok o Górniku: Sympatický rodinný klub

2014-01-12 12:00:00

Od začiatku druhého januárového týždňa zarezáva na novom pôsobisku Miroslav Božok. Ako sa mu páči v tíme Górnik Leczna?

Vracia sa tam, kde sa mu darí a kde sa cíti dobre. Šikovný stredopoliar Miroslav Božok opäť okúsi poľský futbal, druholigový Zemplín Michalovce vymenil za Górnik Leczna, hrajúci takisto druhú najvyššiu súťaž v krajine našich severných susedov.

V Poľsku má Miroslav Božok vynikajúce kontakty a aj dobré meno, to mu aj dopomohlo k návratu do tejto krajiny.„Oslovil ma môj bývalý spoluhráč z Gdynie a Belchatowa Maciej Szmatiuk. Údajne ho sám tréner poprosil, aby ma kontaktoval a zistil moju situáciu, či by som bol ochotný prísť. Najdôležitejšie zo všetkého je, ak si hráča vyberie tréner. Je to dôkaz, že s ním počíta, takže sa na tento angažmán teším,“ opísal okolnosti svojho prestupu michalovský rodák.

Górnik Leczna je v našich pomeroch neznámy tím, zrejme sa to však čoskoro zmení, keďže jeho jediným cieľom je postup do Ekstraklasy. „Vedel som, že mužstvo má vysoké ambície a na jeseň to jasne potvrdilo prvým miestom v tabuľke. O Górniku som nazbieral pozitívne informácie. Je to menší klub z malého mesta, prirovnal by som ho možno k Ružomberku, panuje tam rodinná atmosféra,“ opísal svoje nové pôsobisko bývalý slovenský reprezentant do 21 rokov. „Zimnú prípravu sme začali 6. januára a máme počas nej naplánované aj dve sústredenia. Jedno ešte v januári, to bude kondičné, no a potom herné tesne pred začiatkom súťaže. Obe budú v Poľsku.“

Miroslav Božok teda po roku opustil rodné Michalovce, ktoré mali tiež postupové ambície, ale vyzerá to tak, že sen sa im po jesennej časti opäť trochu rúca. „Tento angažmán hodnotím pozitívne. Vrátil som sa tam, kde ma futbalovo vychovali, do starého známeho prostredia, takže mi v Michalovciach bolo dobre. Ale za tri roky predtým som si zvykol aj v Poľsku a spolu s manželkou sa tam opäť veľmi tešíme,“ dodal 29-ročný stredopoliar.

Zdroj: corgonliga.sk