Igor Obert rozmýšľa nad koncom kariéry

2014-01-09 12:00:00

Skúsený krajný obranca či záložník a jedna z opôr MFK Zemplín, končí svoje pôsobenie pri Laborci už po polroku.

Krajný obranca Igor Obert toho už v kariére preskákal dosť. Po skusoch v gréckom Olympiakose Volos, ktorý bol na základe obvinení z korupcie preradený až do štvrtej ligy, sa vrátil do Dunajskej Stredy, kde si chuť do futbalu tiež veľmi nevylepšil. Za krátko si obliekol dres českej Jihlavy, z ktorej sa presunul na východ Slovenska do druholigových Michaloviec. Ani tam však nepobudol dlho a po ďalšom sklamaní pre profutbal.sk priznal, že dokonca uvažuje aj o ukončení aktívnej kariéry.

Vaše pôsobenie v Michalovciach sa skončilo predčasne. V klube si uťahujú opasky, čo sa dotklo najlepšie platených hráčov a celého realizačného tímu... Prekvapil vás takýto krok klubu?

"Keď som v lete prišiel, tak mi bolo povedané, že s mužstvom chcú atakovať postupové priečky, čo sa nám podľa môjho názoru na jeseň ako-tak podarilo naplniť. Podbrezová má síce výraznejší náskok, no som presvedčený, že ešte nie je nič stratené. Predsa len, je to otázka jedného zaváhania, ktoré by zmenilo celú situáciu. Vedenie sa ale už rozhodlo. Zrejme si povedali, že v tomto ročníku to už nemá význam a my to musíme akceptovať."

Ako dlho ste vedeli, že sa v michalovskom klube plánuje znižovanie nákladov, ktoré sa dotkne aj vás?

"Bol som s vedením dohodnutý na polročnom pôsobení, a ak dosiahnu Michalovce počas jesene dobré umiestnenie, tak ostanem na celý rok. V podstate vedenie klubu iba využilo dohodu a rozlúčilo sa s viacerými hráčmi vrátane mňa."

Nesnažili ste sa rokovať o znížení platu? Alebo to bolo pre vás neprípustné?

"Do Michaloviec som prichádzal s tým, že som už dosť poľavil zo svojich požiadaviek. Akceptoval som, že je to druhá liga. Chcel som zabojovať o postup a vrátiť sa do Corgoň ligy, pretože najvyššiu súťaž si všetci určite zaslúžia. Najmä vďaka tomu, ako tam fanúšikovia prežívajú futbal a aké sú tam vytvorené podmienky. Akceptoval som teda aj nižší plat, no ani som neuvažoval nad tým, že pristúpim na ďalšie zníženie."

Verili ste, že sa vám s Michalovcami podarí vrátiť sa do Corgoň ligy. Nemrzí vás to?

"Jasné, že ma to mrzí, pretože som typ človeka, ktorý chce za sebou niečo nechať. Snažím sa ostatným ľuďom, ktorí mi veria, dokázať, že na to mám. Posledný polrok vyznel z mojej strany tak... Škoda."

Do Michaloviec ste prišli minulé leto. Naplnili sa vaše očakávania na východe Slovenska?

"Musím povedať, že odkedy som prišiel do klubu, tak som sa cítil veľmi dobre. Diváci boli fantastickí, niečo podobné som zažíval predtým v Dunajskej Strede. Na zápas s Prešovom prišlo štyritisíc divákov, chodilo aj tritisíc, bežne sa návštevy pohybovali na úrovni dva a pol tisíc fanúšikov. V druhej lige asi nikto iný nemal také návštevy. Ani v Corgoň lige nechodí na niektoré štadióny toľko ľudí. Cítil som sa tam dobre. Myslel som si, že ešte skúsime zabojovať aj na jar, no vedenie to odpískalo už cez polčas a o to mi to je viac ľúto."

Vidíte to tak, že Michalovce vzdávajú boj o Corgoň ligu?

"Dúfam, že nie. Verím, že hráči, ktorí ostali, ešte zabojujú. Jedno zaváhanie môže všetko zmeniť a po dvoch - troch jarných kolách sa mužstvo možno dotiahne na Podbrezovú. Sú tam hráči, ktorí na to majú. Ja im budem určite fandiť a držať palce, pretože diváci a ľudia okolo klubu si zaslúžia Corgoň ligu."

Aj keď je to možno ešte predčasné, ako to vyzerá s vašou budúcnosťou?

"O chvíľku budem mať 32 rokov. Chcel som ešte niečo dosiahnuť vo futbale, no po sklamaní to vidím tak, že ak nepríde žiadna ponuka, ktorá ma skutočne zaujme, tak pôjdem do práce a futbalom sa budem iba zabávať."

Môže sa teda stať, že čoskoro ukončíte aktívnu hráčsku kariéru?

"Môže sa to stať. Na Slovensku je momentálne všetko jasné, na tunajšie pomery už mám dosť rokov. U nás každý stavia na mladých. Ak nepríde naozaj dobrá ponuka, ktorá mi ešte dokáže prinavrátiť motiváciu, tak sa domnievam, že nemá zmysel pokračovať na Slovensku a na okolí v profesionálnej kariére."

Stanovili ste si nejaký časový horizont, dokedy sa rozhodnete definitívne?

"S manažérom ešte riešime nejaké možnosti smerom do zahraničia. Sú v hre dve veci, ktoré ak sa podaria, tak to bude výborné. Ak nie, tak sa budem musieť rozhodnúť a dám zrejme prednosť práci a môjmu súkromnému životu. Možno si už založím rodinu. Futbal je o tom, že som stále preč, raz som tu, potom tam a onedlho opäť inde. Na niečo to bude zlé a na niečo dobré."

Môžete konkretizovať tie dve veci, ktoré momentálne riešite?

"Radšej nie, pretože nechcem niečo prezrádzať a potom sa to nevydarí. Ak to bude uzatvorené, tak budem rád a všetci sa o tom dozvieme. Ak sa to nevydarí, tak bohužiaľ..."

Zdroj: profutbal.sk