Zemetrasenie v MFK Zemplín, Bubenko skončil

2014-01-07 12:00:00

V klube nebude pokračovať ani zvyšok realizačného tímu, dôvodom je uťahovanie opaskov. Hráčsky káder opúšťajú Božok a Obert.

To, o čom si vrabce na streche v Michalovciach čvirikali už nejaký ten týždeň, sa v úvode nového roka potvrdilo. Jozef Bubenko už nie je trénerom druholigových futbalistov MFK Zemplín. Spolu s ním ukončili pôsobenie v klube aj zvyšní členovia realizačného tímu i dvaja skúsení hráči Miroslav Božok a Igor Obert. Kto povedie mužstvo v jarnej časti súťaže sa dozvieme v najbližších dňoch.

Koniec po polroku

Jozef Bubenko viedol mužstvo z metropoly Zemplína od júna minulého roka. S tímom obsadil po jesennej časti druhej ligy tretie miesto a získal solídnych 38 bodov. Preto je jeho koniec v michalovskom klube prekvapením. „Pánovi Bubenkovi sa v prvom rade chceme poďakovať za odvedenú prácu v jesennej časti. Pod jeho vedením sme dosiahli najvyšší bodový zisk v jeseni v druhej lige, takisto aj priemerná návštevnosť divákov na domácich zápasoch, ktorá bola takmer dvaapol tisíc divákov, bola najvyššia. Doma sa nám darilo, z desiatich duelov sme až deväť vyhrali, raz sme remizovali. To všetko je aj jeho zásluha a zato mu ďakujeme. Na druhej strane sme však počítali s väčším bodovým ziskom, hlavne vonku. Čakali sme, že budeme na rovnakom bodovom zisku ako vedúca Podbrezová, respektíve strata na prvé miesto nebude až taká veľká,“ rozhovoril sa predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský.

Znižujú náklady

Práve skutočnosť, že Michalovce strácajú na Podbrezovú až sedem bodov, má za následok, že niektorí sponzori a reklamní partneri nebudú môcť prispieť do klubovej kasy takou sumou, ako sa čakalo. „To bude mať vplyv na výnosy aj náklady klubu a z toho dôvodu musíme šetriť na nákladoch, teda aj na zloženie realizačného tímu. Dotkne sa to aj hráčskeho kádra, z ktorého odídu najlepšie platení hráči. Odchod pána Bubenka teda nemá žiadny súvis s tým, žeby sme boli nespokojní s jeho prácou,“ prezradil I. Šoltinský, ktorý doplnil, že spolu s hlavným trénerom skončil aj zvyšok realizačného tímu, teda jeho asistent Jozef Valkučák, tréner brankárov Peter Pillár a kondičný tréner Peter Balla. A kto teda povedie mužstvo od zimnej prípravy, ktorá odštartuje v stredu 15. januára? „Kandidátov na post trénera je viacero, definitíva padne do konca týždňa.“

Trojica na skúške

Ako už spomenul šéf michalovského futbalu, šetrenie sa dotkne aj hráčskeho kádra, ktorý opustí niekoľko hráčov. V tejto chvíli sú isté iba odchody Miroslava Božoka (zamieril do poľského Górnika Leczna) a Igora Oberta. „Rozhodli sme sa mu nepredĺžiť zmluvu. Kontrakty tiež skončili Sedlákovi a Vanákovi, takže uvidíme, ako to bude s nimi. Smrek odišiel na skúšku do Užhorodu a dvojica Kovaľ a Hamuľak do Dukly Praha,“ informoval nás I. Šoltinský. A čo nové tváre? „O tých sa budeme baviť s novým trénerom. Isté je, že potrebujeme hráčov na kraj zálohy, ktorí zacelia diery po odchodoch Božoka a Oberta.“ V jari dostanú viac príležitostí aj hráči, ktorí v jeseni hrávali menej (Janič, Regáli, Danko, Gamkrelidze). „Naďalej sa budeme snažiť hrať taký futbal, ktorý bude lákať divákov na tribúny. Zbrane však neskladáme, káder budeme mať naďalej silný,“ uzavrel I. Šoltinský. 

Zdroj: denník Korzár