Trénerské rošády v MFK Zemplín

2013-12-21 12:00:00

Starší dorastenci majú staronového trénera Alberta Rusnáka, ku kategórii U17 sa od prípravky posúva Adrián Devečka.

Krátko pred Vianocami sa v mládežníckych kategóriách MFK Zemplín Michalovce udiali trénerské rošády. Nových koučov budú mať starší dorastenci U19 i mladší dorastenci U17 a nového šéftrénera družstvá prípraviek. Prvoligových starších dorastencov, ktorí zimujú v tabuľke až na predposlednom 13. mieste, povedie od jarnej časti sezóny Albert Rusnák. Prešovský rodák, ktorý viedol v jeseni celok mladších dorastencov U17, nahradí pri kormidle U19 Branislava Sokoliho. Ten sa posúva k tímom prípraviek, kde bude vykonávať funkciu šéftrénera. Predtým bol v tejto "funkcii" Adrián Devečka, ktorý bude viesť mladších dorastencov U17, ktorí sú po jesennej časti prvej ligy na siedmom mieste.

Albert Rusnák sa vracia k tímu U19 po vyše roku a pol. V apríli 2012 "postúpil" od starších dorastencov k druholigovému A-mužstvu a na jeho miesto prišiel práve Branislav Sokoli, ktorý v uplynulej sezóne s družstvom U19 dosiahol najlepšie umiestnenie odkedy hráva v najvyššej súťaži. Michalovčania obsadili konečné tretie miesto.

Športový riaditeľ mládeže Marek Zahorčák na margo týchto rošád skonštatoval: "Na trénerských postoch pri mládeži sa snažíme robiť iba minimálne zmeny, ale tentoraz sme sa ich rozhodli urobiť viacero, predovšetkým kvôli neuspokojivej situácii v kategórii U19, ktorej patrí v súťaži predposledná priečka. Aj keď na tabuľkové postavenia našich družstiev veľmi nepozeráme, u starších dorastencov áno, pretože je to výkladná skriňa našej mládeže a ich postavenie nezodpovedá našim predstavám. Družstvo patrí minimálne do prvej päťky. Preto sme sa rozhodli vymenovať za jeho trénera Alberta Rusnáka, ktorý ho už v minulosti viedol. A keďže v ostatných rokoch odvádzal veľmi dobrú robotu u tímov prípraviek Adrián Devečka, zverili sme mu do rúk kategóriu U17. Branislav Sokoli bude namiesto neho šéftrénerom prípraviek."

Aktuálne obsadenie trénerských postov pri mládeži MFK Zemplín:

Starší dorastenci U19: Albert Rusnák - Milan Holej

Mladší dorastenci U17: Adrián Devečka - Vladimír Smaržík

Mladší dorastenci U16: Ján Polák - Tomáš Kozár

Starší žiaci U15: Martin Melník - Peter Košuda

Starší žiaci U14: Vladimír Moroz - Rudolf Feňuš

Mladší žiaci U13: Jaroslav Komenda - Ján Cina

Mladší žiaci U12: Juraj Čižmár - Viktor Kostovčík

Prípravka U11: Branislav Sokoli

Prípravka U10: Jaroslav Dargaj

Prípravka U9: Marcel Nemčík

Prípravka U8: Branislav Sokoli