Rezervné mužstvo prezimuje na siedmom mieste

2013-12-18 12:00:00

V jesennej časti nazbieralo solídnych 28 bodov, rovnaký počet majú na svojom konte aj Veľké Revištia, ktoré sú o priečku nižšie.

Osem výhier, štyri remízy a päť prehier. Taká je bilancia oboch zástupcov južného Zemplína v najvyššej regionálnej súťaži – štvrtej lige skupine Východ. Rezerva MFK Zemplín Michalovce i TJ Veľké Revištia nazbierali v jesennej časti súťaže rovnaký počet bodov (28) a prezimujú tak v tabuľke plece pri pleci. Michalovčania na siedmom mieste, Veľkorevišťania na ôsmom. Ako hodnotia jeseň tréneri oboch celkov?

„Béčko“ druholigistu sa rozbehlo v závere jesene, kedy neprehralo sedem zápasov a vďaka tomu sa priblížili k čelným priečkam tabuľky. Na lídra z Plavnice strácajú iba štyri body. „S prvou časťou súťaže môžem vysloviť spokojnosť, ale väčšia by bola vtedy, ak by sme skončili v prvej trojke, kam rozhodne patríme,“ povedal lodivod tímu Tomáš Kozár, ktorého potešilo, že hráči začali chápať význam B-mužstva. „Ešte donedávna to brali ako trest, ale teraz pochopili, že im pomôže vo ďalšom futbalovom raste. Stotožnili sa s našimi nárokmi, ktoré sme od nich my tréneri očakávali.“ Michalovčania súťaž veľmi dobre začali aj skončili, ale zhruba v jej polovici im zopár duelov nevyšlo. Nedarilo sa im „doma“ v Topoľanoch, kde vyhrali iba raz. „Je tam úzke ihrisko, čo vyhovovalo skôr súperom, ktorí iba bránili a nám sa hralo ťažko ´do plných´. Nedarila sa nám ani kombinačná hra, pretože tam nebol najlepší terén. Umelá tráva už bola úplným opakom, na tej nám to už išlo. Chlapcov sme len upokojovali, aby boli trpezliví. Mali sme množstvo šancí a aj sa nám strelecky darilo, až na zápas proti Spišskému Podhradiu,“ uviedol T. Kozár, ktorý bol práve so stretnutiami na umelej tráve spokojný najviac. B-mužstvo strelecky potiahli hlavne hráči z prvého tímu, ktorí zaznamenali viac ako dve tretiny gólov. „Verím, že budú v nastúpenom trende pokračovať, len musia mať naďalej takýto postoj k rezervnému celku i celkovo k futbalu.“ Možno iba na prstoch jednej ruky by sme zrátali, v koľkých dueloch MFK Zemplín za súperom herne zaostával. „Jednoznačne navrch sme mali hlavne po kondičnej a technickej stránke. Chlapci dodržiavali taktické pokyny a vytvorili aj dobrú partiu a klímu v šatni,“ dodal T. Kozár.

Mužstvo zo sobranského okresu síce prezimuje pod zemplínskym rivalom, ale počas celej jesene bol v tabuľke nad ním, dokonca pár kôl bol aj na úplnom vrchole. Až v úplnom závere sa karta obrátila. „To umiestnenie je pre nás trošku sklamaním, lebo dlho sme boli na čelných priečkach, ale bolo by väčšie, ak by sme strácali na špicu tabuľky veľa bodov. Súťaž je však veľmi vyrovnaná a bodové rozdiely sú malé. Keby sme trošku lepšie zvládli záver jesene, tak boli by sme oveľa vyššie,“ rozhovoril sa tréner TJ Emil Sudimák, ktorý má za sebou rok na lavičke tohto ambiciózneho štvrtoligistu. Veľké Revištia boli silní predovšetkým na domácom ihrisku. „Mali sme v kádri hráčov, ktorí vedeli hrať futbal. Snažili sme sa produkovať kombinačný futbal a doma nám to vychádzalo. Zaváhali sme iba s Plavnicou a Krompachmi.“ Vonku to už bolo podstatne slabšie. „Spomínaným štýlom sme sa u súperov nevedeli presadiť, šance sme síce mali, ale na tie sa nehrá. Súperi vedeli, ako na nás, keď sme boli prví, tak si už dávali väčší pozor. Veľmi dobre sme však zahrali vo Vyšnom Opátskom,“ hovoril E. Sudimák, ktorý nemal k dispozícii veľmi široký káder, základná zostava sa takmer nikdy nemenila. „Zobrali sme to ako realitu. V závere však už na hráčoch bolo cítiť únavu, chýbali im predovšetkým psychické sily.“ Iba pár dní dozadu Východoslovenský futbalový zväz vyhlásil najlepšiu jedenástku štvrtej ligy za rok 2013, v ktorej nechýbali ani dvaja hráči V. Revíšť – stredopoliar Miloš Adam a útočník Ján Kotľár. Boli práve títo dvaja hráči ťahúňmi mužstva v jesennej časti? „Skôr sme vynikali ako kolektív, aj oni dvaja z toho ťažili. Ja som ich tiež dal do jedenástky roka, k nim som pridal aj Jara Dargaja. Sú to dobré individuality, ale nechcem nikoho zvlášť vyzdvihovať, základom bola dobrá kolektívna hra,“ odvetil bývalý kormidelník Michaloviec, Vranova nad Topľou či Trebišova. V zime by chcel E. Sudimák rozšíriť káder. „Uvidíme, či sa nám to podarí. Radi by sme v jari pokračovali v dobrých domácich výkonoch, na druhej strane chceme zlepšiť výsledky vonku, aby sme nosili viac bodov.“ 

Zdroj: denník Korzár