Filip Serečin návrat do Michaloviec neplánuje

2013-12-17 12:00:00

Bývalá ofenzívna opora MFK Zemplín chce z Ružomberka odísť, na krajnom východe však asi nezakotví. Druhá liga sa mu máli.

Futbalisti Ružomberka patrili k najpríjemnejším prekvapeniam jesennej časti Corgoň ligy. Zverenci trénera Jozefa Vukušiča figurujú po 19. kolo na výbornom treťom mieste, čo bol zároveň aj predsezónny cieľ klubu z dolného Liptova. Vzhľadom na to, že sa Ružomberčanom v aktuálnej sezóne darilo, ich kormidelník nemal veľa dôvodov robiť zmeny v základnej zostave. Aj preto zväčša zohrieval lavičku náhradníkov Filip Serečin, s ktorým sme sa o jeseni porozprávali.

Partia okolo kapitána Tomáša Ďubeka skončila so ziskom 31 bodov na tretej priečke corgoňligovej tabuľky, avšak len o skóre pred štvrtou Senicou. „Tretie miesto je slušná vizitka, figurujeme totiž na pozícii, kde sme chceli byť a vedenie klubu si pred začiatkom aktuálneho ročníka predstavovalo. Až na pár zápasov bola jeseň v našom podaní, myslím si, úspešná,“ rozhovoril sa Filip Serečin a jedným dychom pokračoval: „Mohli sme byť na tom ešte lepšie, keby sme zvládli stretnutie s bratislavským Slovanom o prvé miesto. To isté platí o zápase s Trenčínom, s ktorým to bol pre zmenu priamy súboj o druhú priečku.“

Ružomberčania sa v priebehu jesennej časti deväťkrát tešili z víťazstva, štyri razy si so svojimi súpermi body delili a v šiestich prípadoch schádzali z ihriska v roli zdolaného tímu. „Tých lepších zápasov bolo z našej strany viacero. Výborný duel sme odohrali so Žilinou, no aj prehraté stretnutie so Slovanom malo svoju kvalitu. Najviac nás mrzia zbabrané zápasy s Myjavou a Zlatými Moravcami,“ sumarizoval rodák z Košíc.

Filip v tejto sezóne zasahoval do stretnutí len sporadicky a aj to zväčša ako striedajúci hráč. „Samozrejme, že ma to mrzí a vôbec som nebol spokojný. Uvidím, čo sa udeje cez zimu. Rád by som odišiel, no v Ružomberku mám stále platnú zmluvu,“ vysvetlil Serečin a vzápätí sa zamyslel nad tým, prečo dostával tak málo príležitostí. „Pred začiatkom sezóny prišli futbalisti, ktorým dával tréner viac priestoru ako mne. Povedzme si na rovinu, kouč ani nemal čo meniť, keďže hráči na mojom mieste dávali góly. Aj keď nezahrali dobre, tak im dal dôveru. O mojom pôsobení na ihrisku sme sa nerozprávali. Pozorne som čakal na príležitosť a snažil som sa ju využiť čo najlepšie. Keď som neodohral ani minútu, tešili ma aspoň víťazstvá tímu.“

V otázke ďalšieho pôsobenia nemá teda Serečin v týchto dňoch ešte vôbec jasno. Mohli by jeho najbližšie kroky smerovať napríklad do Michaloviec, ktorých dres obliekal predtým, ako sa dostal do Ružomberka. „To určite nie, nechcem hrať len v druhej lige. Zatiaľ nemáme ani žiadne iné ponuky, keďže som stále zmluvne viazaný s Ružomberkom. Pokúsim sa s vedením klubu na túto tému porozprávať. Rád by som sa ,pozrel´ do zahraničia, no nebránim sa ani zotrvaniu na Slovensku, ale to by musel byť nejaký corgoňligový klub,“ dodal Filip Serečin na záver.

Zdroj: corgonliga.sk