Starší dorastenci v Košiciach premožiteľa nenašli

2013-12-15 12:00:00

Michalovčania sa stali víťazom halového turnaja štyroch tímov z východu, v troch zápasoch ani raz nezaváhali.

Starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce sa v nedeľu 15. decembra predstavili na halovom turnaji v Košiciach, odkiaľ si priviezli víťaznú trofej. Dejiskom turnaja bola telocvičňa Základnej školy na Sibírskej ulici a predstavilo sa na ňom kvarteto tímov z východného Slovenska, ktoré majú štatút ÚTM (teda Útvar talentovanej mládeže) a spoločne aj účinkujú v najvyššej dorasteneckej súťaži - Dôvera I. lige U19. Okrem Michaloviec v metropole východu nastúpili aj MFK Košice, Partizán Bardejov a 1. FC Tatran Prešov. Hralo sa systémom každý s každým, víťazom turnaja sa stal celok, ktorý nazbieral najviac bodov. Jednotlivé stretnutia sa hrali 2 x 20 minút. Najviac sa darilo zverencom Branislava Sokoliho, ktorí v troch dueloch nestratili ani bod a zaslúžene získali prvenstvo. Michalovské družstvo týmto turnajom uzavrelo kalendárny rok a najbližšie sa spoločne zídu až v januári, kedy odštartujú zimnú prípravu.

Výsledky MFK Zemplín:

Michalovce - MFK Košice 2:0 (1:0)

Góly: Hirka, A. Leško

Michalovce - Prešov 3:0 (0:0)

Góly: Lechman, M. Koscelník, Grič

Michalovce - Bardejov 4:1 (2:0)

Góly MI: L. Tóth 2, M. Koscelník, Ilinjo

Konečné poradie: 1. MFK Zemplín Michalovce, 2. MFK Košice, 3. 1. FC Tatran Prešov, 4. Partizán Bardejov

Tréner Branislav Sokoli po turnaji skonštatoval: "Boli sme jednoznačne najfutbalovejším družstvom spomedzi všetkých tímov, čo po turnaji ocenili aj všetci tréneri. Presadili sme sa technickou a kombinačnou hrou, boli sme veľmi silní v súbojoch jeden na jedného. V útočnej fáze sme sa dokázali jednoducho presadzovať a úplne zaslúžene sme obsadili prvé miesto."

MFK Zemplín štartoval na turnaji v tomto zložení:

Vratko Holienčin - Milan Šimčák, Adrián Leško, Ján Andrejko, Michal Lechman, Lukáš Tóth, Tomáš Kolesár, Tomáš Ilinjo, Erik Micovčák, Jakub Grič, Tomáš Ďurik, Kristián Hirka, Martin Koscelník