Na Memoriáli Bohdana Benedika naši víťazne

2013-12-10 12:00:00

Michalovskí starší žiaci U15 vedení trénerom Martinom Melníkom v Košiciach v siedmich zápasoch ani raz neprehrali.

Aj na memoriáloch sa dá každý rok niečo zlepšovať. Neklamným dôkazom toho bol 9. ročník spomienkového žiackeho turnaja na JUDr. Bohdana Benedika. Tentoraz síce nebol s medzinárodnou účasťou, ale východoslovenská mlaď ukázala, že čosi z abecedy futbalu tiež vie, a že dokázala pripraviť veľa hodnotných zážitkov. Akoby vypočula trénera seniorov Slovenska Jána Kozáka, ktorý jej zaželal veľa úspechov, pekné góly i množstvo parádnych akcií. Nič z toho za dva dni v košickej hádzanárskej hale pri Blšáku nechýbalo, takže turnaj prítomných divákov potešil.

Toto všetko mohol po dvojdňových bojoch skonštatovať aj prvý podpredseda SFZ a predseda VsFZ Ing. Richard Havrila. Napokon, za spomínaný čas videli fanúšikovia 28 zápasov a úctyhodný počet 131 gólov. Škoda len, že za ostatnými účastníkmi výkonnostne pokrivkával práve kedysi Benedikov Benecol, pretože nezískal ani bod, ba nestrelil ani gól a takmer ich inkasoval päť desiatok.

Venujme sa radšej špičke, lebo na ňu bola radosť sa pozerať. Turnaj vyhrali Michalovce, ktoré mali najlepší útok a suverénnu obranu, keď inkasovali iba päť gólov a po celý čas iba raz remizovali. Darilo sa aj MFK Košice. Skončil druhý, keď zaváhal iba proti Michalovciam, aleaž v závere turnaja, keď už vedel, že striebro má vo vrecku a prvý byť nemôže. Tréner mládeže VsFZ Ing. Peter Szénay na okraj výberu regiónu povedal: „Veľmi dobrým výkonom sa predviedli aj chlapci z VsFZ pod taktovkou trénera Emila Jacka. Tento výber vznikol z hráčov futbalových klubov, ktoré nemajú licenciu Útvaru talentovanej mládeže. Jeho základ tvorili hráči MŠK Tesla Stropkov a ŠK Odeva Lipany. Svoje zastúpenie mali v ňom i FK Spišská Nová Ves, MFK Snina, Slavoj Trebišov a FK Poprad. Myslím si, že všetci priaznivci mládežníckeho futbalu si z haly odniesli pekné zážitky.“

Slová trénera môžeme potvrdiť, lebo mlaď ukázala zo svojho kumštu dosť a prispela k oslavám futbalu. Veď 28 zápasov, v ktorých každý odohral sedem polhodinových zápasov sa nehrá každý deň, nehovoriac, že všetci sa mohli ukázať v plnej fyzickej i hernej sile. Aj preto sú turnaje podobného charakteru pre mlaď prospešné a veľmi vítané.

Pozrime sa aj na fakty z 9. ročníka, ktorý prezrádza veľa aj v ponúkaných číslach.

Výsledky:

Prvý deň: VSFZ U15 - MFK Vranov 3:1, FA Benecol Košice - MFK Stará Ľubovňa 0:1, MFK Zemplín Michalovce - 1. FC Tatran Prešov 3:1, MFK Košice - Partizán Bardejov 2:0, Prešov - St. Ľubovňa 1:2, Vranov - MFK Košice 1:3, Bardejov - Michalovce 0:1, VsFZ U15 - Benecol 6:0. 

Druhý deň: Prešov - MFK Košice 1:3, Vranov - Benecol 10:0, Bardejov - VsFZ U 15 1:1, St. Ľubovňa - Michalovce 2:2, VsFZ U 15 - Prešov 2:4, Benecol - Michalovce 0:7, MFK Košice - St. Ľubovňa 2:1, Vranov - Bardejov 1:4, St. Ľubovňa - VsFZ U 15 1:2, Bardejov - Benecol 7:0, Prešov - Vranov 5:3, Michalovce - MFK Košice 2:0, Vranov - St. Ľubovňa 2:3, Benecol - MFK Košice 0:6, VsFZ U 15 - Michalovce 0:1, Bardejov - Prešov 4:1, Michalovce - Vranov 6:1, Prešov - Benecol 9:0, St. Ľubovňa - Bardejov 2:2, MFK Košice - VsFZ U 15 1:5.

Najlepší jednotlivci - brankár: Marek Kušnír (MFK Košice), hráč: Marek Červeňák (MFK Stará Ľubovňa), strelci: Jakub Polačko (Vranov) a Miloš Duška (Michalovce) po 9 gólov.

Po vydarenom turnaji pred odovzdávaním putovnej ceny Memoriálu JUDr. Bohdana Benedika predseda VsFZ Ing. Richard Havrilla a pani Ľubka Benediková chlapcom poďakovali za pekný zážitok a výkony, ktorými ozdobili tento memoriál. Akoby svorne povedali: "Úroveň turnaja potešila a je prísľubom pre budúci rok, teda pred desiatym ročníkom Memoriálu.“ Na tohtoročnom mohli všetci v kocke vidieť nebohého predsedu pri rôznych akciách. A bolo to dobré, lebo väčšina mladých sa mohla čosi naučiť a dozvedieť sa viac - kto to bol, čo pre mlaď robil veľa, a prečo si na neho s úctou spomíname.

Zdroj: futbalvsfz.sk