V Michalovciach na rozlúčku prvoligový futbal

2013-11-25 12:00:00

Vo východniarskom derby sa bolo načo pozerať, súboj o druhé miesto zvládli lepšie domáci.

Šláger 19. kola druhej ligy priniesol výborný futbal, počas ktorého sa vyše dvojtisícová návšteva nenudila ani minútu. Videla veľa krásnych akcií, množstvo nevyužitých šancí a dokopy päť gólov, z ktorých dva rozhodcovia neuznali. Po zápase sa tešili Michalovčania, pretože svojho východniarskeho rivala z Bardejova v priamom súboji o druhú priečku tabuľky porazili 2:1 (0:0).

Smolný vlastný gól

Bardejovčania sa v metropole Zemplína prezentovali kvalitným výkonom, nie nadarmo sú v tabuľke tak vysoko. Dlho držali nádejný bezgólový stav, „načal“ ich paradoxne až ich vlastný kapitán Lukáš Zápotoka, ktorý smoliarsky prekonal svojho brankára. „Derby malo veľmi dobrú úroveň, diváci si prišli na svoje. Hral sa útočný futbal, bolo veľa šancí na jednej i na druhej strane. Keď nedokážeme premeniť také šance, aké sme mali, tak nemôžeme vonku pomýšľať na lepší výsledok. Domáci spravili pre víťazstvo viac ako my, v niektorých fázach sme boli nepresní, ale hrali sme to, čo nám súper dovolil. Sme smutní, že sa nám nepodarilo získať ani bod,“ povedal po stretnutí lodivod Partizána Rastislav Kica, ktorému citeľne chýbala trojica Hanuščák, Staš a Dzurík. „Domáci potvrdzovali celú jeseň, že na vlastnej pôde sú veľmi nebezpeční a majú útočnú kvalitu. Musím vyzdvihnúť dvoch hráčov, Kovaľa a Božoka, ktorí boli piliermi súpera a robili nám veľké problémy,“ dodal R. Kica.


Najlepší súper

Kým pred dvoma týždňami v súboji Michaloviec s Podbrezovou bolo šancí ako šafranu, tentoraz proti Bardejovu ich bolo neúrekom. Trikrát sa triasla konštrukcia brány, niekoľko skvelých zákrokov predviedli aj obaja brankári, domáci Martin Raška aj hosťujúci Ján Čikoš-Pavličko. Lepšiu domácu rozlúčku s kalendárnym rokom si fanúšikovia na Zemplíne ani nemohli priať. „Bol to najlepší jesenný zápas v Michalovciach. Klobúk dole pred obidvoma mužstvami. Takýto špičkový futbal s nasadením a výbornými individuálnymi výkonmi málokedy vidieť aj v našej najvyššej súťaži. Vyhrať mohol iba jeden. Keďže sme mali oveľa viac gólových šancí ako súper a prejavili sme aj väčšiu túžbu po víťazstve, tak je náš triumf zaslúžený. Musím však povedať, že Bardejov bol najlepší súper, s ktorým sme doma hrali,“ uviedol Jozef Bubenko, tréner MFK Zemplín, ktorý na margo toho, že aj keď sa stretli dve najlepšie defenzívy, bolo veľa gólových šancí, dodal: „Nie je to o tom, že hráme defenzívny alebo ofenzívny futbal. Aj FC Barcelona alebo Bayern Mníchov hrajú ofenzívne a inkasujú málo gólov. Je to o organizácii hry, disciplíne hráčov či pressingu.“

Zdroj: denník Korzár (článok), Lenhard production (video)