Čaká nás ďalší šláger, tentoraz s Bardejovom

2013-11-23 12:00:00

Proti sebe sa postavia dvaja najlepší strelci aj najpevnejšie defenzívy. MFK Zemplín v domácej rozlúčke v plnej sile.

Futbaloví fanúšikovia na Zemplíne sa po dvoch týždňoch môžu tešiť na ďalší druholigový šláger. Tentoraz michalovský celok privíta na svojom štadióne Partizán Bardejov, ktorému patrí druhá priečka a pred domácimi má náskok dvoch bodov. Pre MFK Zemplín to bude posledný domáci duel v tomto kalendárnom roku, preto sa opäť očakáva vysoká návšteva. Zápas začína v tradičnom čase o 17.30 hod.

Potvrdiť domácu formu

Pred štrnástimi dňami šláger proti Podbrezovej Michalovčania zvládli, keď vydreli víťazstvo 1:0. Teraz ich čaká ďalší náročný súboj, do cesty sa im postaví východniarsky rival z Bardejova, ktorý má na konte najmenej prehier spomedzi všetkých druholigistov (iba 2). „Chceme proti Partizánu potvrdiť dobrú domácu športovú formu. Pripravovali sme sa na spôsob hry, ktorý by na neho mal byť účinný. Verím, že doma opäť nesklameme a podáme taký výkon, s ktorým budeme spokojní my aj naši fanúšikovia,“ povedal lodivod MFK Zemplín Jozef Bubenko. Derby môže priniesť kvalitný futbal, pretože proti sebe nastúpia dve najlepšie defenzívy v súťaži (dostali iba po 11 gólov) aj dvaja najlepší strelci – 14-gólový domáci Michal Hamuľak a 9-gólový hosťujúci Dyjan Carlos de Azevedo.

Nedať im priestor

V ostatnom majstrovskom súboji doplatil michalovský tím na nepremenené šance a v Senci prehral 0:2. Bude tréner svojim zverencom pred zápasom s Bardejovom prízvukovať, aby sa viac sústredili na koncovku? „To im prízvukujem stále. Ak je stretnutie vyrovnané, tak rozhoduje finálna fáza vo vlastnej aj súperovej šestnástke. V Senci sme na tom pohoreli, góly sme dostali z pološancí, kým my sme zahodili štyri vyložené šance. Dúfam, že dnes také tutovky premeníme,“ hovoril J. Bubenko. Prvý vzájomný súboj Michaloviec s Bardejovom vyznel lepšie pre Partizán (doma vyhral 1:0), Zemplínčania tak majú rivalovi čo vracať. „Náš výkon u nich nebol optimálny, taký bojazlivý. Pokiaľ ich budeme naháňať a tlačiť na nich, tak by sme mohli byť úspešní, pretože oni radi kombinujú a hrajú na väčšom priestore, a to im nemôžeme dovoliť.“ J. Bubenko má pred derby príjemné starosti, keďže má k dispozícii všetkých hráčov kádra. Už vie, ako bude vyzerať základná zostava? „Viem. Je to oveľa lepšie ako proti Podbrezovej, kedy nás trápili zranenia. Verím, že urobíme optimálnu zostavu, ktorá bude víťazná,“ uzavrel 62-ročný kouč. 

Zdroj: denník Korzár