Mladší dorastenci s jedným víťazstvom

2013-11-16 12:00:00

Družstvo U17 v Nitre prehralo nezaslúžene 1:2, keď dohrávalo v oslabení, celok U16 zvíťazil 1:0.

Mladší dorastenci MFK Zemplín Michalovce v sobotu ukončili jesennú časť dohrávanými stretnutiami 13. kola Dôvera I. ligy U17 a U16 na ihrisku Nitry. Zo západu Slovenska si priviezli Michalovčania jedno víťazstvo. Celok U17 podľahol domácim 1:2 (0:1), tím U16 zvíťazil pod Zoborom najtesnejším rozdielom 1:0 (1:0).

U17

Tréner Albert Rusnák: "Chlapci podali veľmi dobrý výkon, nespokojný som bol iba s prístupom stopéra Michala Janočka, ktorý nakoniec zápas ani nedohral, keď v 37. minúte uvidel za faul prísnu červenú kartu. V oslabení o jedného hráča sme však hrali ešte lepšie a boli sme lepším tímom ako domáci. Prvý polčas sme však prehrali 0:1. Po prestávke dokázal vyrovnať Pavol Bellás, ktorý premenil pokutový kop nariadený za faul na Martina Bednára. Potom sme mohli skóre aj otočiť, ale veľkú šancu spálil Samuel Sarik, ktorý netrafil prázdnu bránu. Nitra rozhodla o svojom nezaslúženom víťazstve v 84. minúte po rýchlej kontre piatich proti dvom. Výraznou mierou im k tomu pomohol rozhodca. To, čo s nami urobil, je zbytočné komentovať. Nadstavoval iba jednu minútu, domáci dali gól o tri minúty neskôr, predtým však nezapískal jasný faul na nášho Bednára pred súperovou šestnástkou. Aj o desiatich hráčoch sme sa snažili hrať na víťazstvo, ale nakoniec sme nebodovali. Chlapcom však nemám čo vyčítať, boli lepší ako Nitrania."

FC Nitra - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:0)

Góly: 25. Losonci, 80+. Kuník - 51. Bellás (11 m)

ČK: 37. M. Janočko (Michalovce)

MFK ZEMPLÍN: M. Janočko - Halagan, M. Janočko, A. Kuľha, J. Vaško - Bednár - Vajs (80+. Melinčák), Sarik - M. Kolesár, Bellás, J. Straka (79. M. Pavuk)

U16

Asistent trénera Tomáš Kozár: "Družstvo konečne bojovalo celý zápas, nie iba polčas, ako tomu bolo v predošlých dueloch. Nebolo to až taký kvalitné stretnutie, Nitrania iba nakopávali lopty, my sme však dobre bránili. Gól sme dali po krásnej akcii, po rohovom kope Daniel Sopata spätne prihral Petrovi Kolesárovi, ktorý trafil presne k žrdi. Domáci potom mali šance, ale v koncovke boli bezzubí, my sme si vytvorili také pološance. Konečne sa k nám priklonilo aj šťastie a preto sme zaknihovali druhé víťazstvo vonku v tejto sezóne."

FC Nitra - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:1)

Gól: 11. P. Kolesár

MFK ZEMPLÍN: M. Kočiš - L. Šomšák, Diladi, Masnica, Vinc (41. J. Danko) - Sopata (80. T. Duška), R. Kiš, P. Kolesár (59. P. Kolesár), M. Šomšák, R. Lukáč - A. Horváth (74. Ciganoc)