Nie rozhodujúci, ale maximálne dôležitý

2016-03-20 12:00:00

Program 24. prvoligového kola uzavrie súboj nováčikov medzi Skalicou a Michalovcami, ktorý sa uskutoční na neutrálnej pôde v Senici.

V tomto dueli sa stretne posledný s predposledným. Dvojicu nováčikov delí v tabuľke päť bodov. Pre oboch súperov pôjde o mimoriadne dôležitý súboj, ktorý môže veľa napovedať v boji o záchranu.

V predošlých štyroch jarných kolách oba tímy získali po tri body, keď - zhodou okolností - obaja naplno zabodovali proti Žilinčanom. Akurát s tým rozdielom, že kým Skalica ich zdolala na "domácom" senickom trávniku, Michalovce zvíťazili pod Dubňom. Skaličania prehrali posledné tri zápasy. "Musíme sa vrátiť k dobrej organizácii hry, poriadku a disciplíne na ihrisku. Každý hráč musí urobiť na ihrisku maximum a odviesť stopercentný výkon. Len to je predpokladom úspechu v tomto šesťbodovom zápase," povedal tréner Skalice Štefan Horný. Skalici bude chýbať Ciprys, ktorý po problémoch s úponom pod kolenom ešte iba začal trénovať, problémy s chrbtom má Jakubek a Ulrich je chorý. Naopak, do tréningu už naskočil skúsený Piroska a je predpoklad, že nastúpi.

Skaličania budú musieť venovať zvýšenú pozornosť najmä srbskému stredopoliarovi Nikolovi Lukičovi, ktorého strelecký rukopis je pod troma z doterajších štyroch jarných presných zásahov Zemplína. "Určite nielen Lukičovi, je tu predsa aj rýchly Kunca, či vpredu vysoký Votinov," podčiarkol Horný.

Michalovčania sa vydali na cestu na západ republiky v sobotu, prechodný stan si ich výprava rozložila v okolí Trnavy. "Význam tohto súboja je každému jasný," začal tréner Stanislav Griga. "Nebude to rozhodujúci zápas o záchranu, pretože do konca ligy ostáva veľa kôl, ale zato jeho výsledok veľa napovie. Mužstvo, ktoré bude úspešnejšie, si v boji o záchranu veľmi pomôže," dodal tréner Zemplína, ktorému bude pre trest chýbať Khubutia. Otázny je aj štart Lukiča, ktorý laboroval so svalovým zranením.

MOTÍV ZÁPASU

Skalica ostane v prípade akéhokoľvek výsledku síce trčať na chvoste tabuľky, ale v prípade trojbodového zisku zníži bodový ostup na svojho súpera. V súboji posledných dvoch mužstiev bude dominovať nasadenie a boj. O víťazovi môže rozhodnúť jediný gól.

CHÝBAJÚ

Skalica: Ciprys, Jakubek (zranenie), Ulrich (choroba)

Michalovce: Khubutia (trest), Lukič (otázny štart)

 

Zdroj: denník Šport