Corgoňligisti nám majú čo závidieť

2013-11-11 12:00:00

Šláger druhej futbalovej ligy Michalovce - Podbrezová videlo na Zemplíne takmer tritisíc ľudí.

Rozhodol jeden gól. Šláger ako remeň sa hral nielen v Ružomberku, ale aj v Michalovciach. Na východe Slovenska sa v 17. kole druhej ligy proti sebe postavili domáci Zemplín proti Podbrezovej (1:0). Súboj dvoch najlepších mužstiev súťaže sa niesol v bojovnom duchu pred krásnou diváckou návštevou.

PODBREZOVÁ VEDIE UŽ LEN O DVA BODY

Železiari odišli domov s prázdnymi rukami a ich náskok na čele sa znížil len na dva body. Do hľadiska si našlo cestu až 2 500 fanúšikov, za čo by sa nemuseli hanbiť ani corgoňligové mužstvá. „Myslím si, že ľudia odchádzali spokojní. Videli šláger jesene prvého s druhým. Zápas mal výborný náboj, niesol sa v bojovnom duchu. Sme radi, že sme dokázali vyhrať, čím sme sa dotiahli na Podbrezovú,“ povedal domáci útočník Michal Hamuľak. „Ak by sme prehrali, tak by sme si to veľmi sťažili, pretože by sme strácali už osem bodov. Netvrdím, že by to bolo už nemožné zvrátiť, ale určite by to bolo komplikovanejšie,“ dodal.

TÚŽI PO POSTUPE

Na východe Slovenska sa nahlas spomína slovo postup. Zemplínčania sa už dlhšie usilujú o prienik medzi slovenskú futbalovú elitu. Teraz majú dobre rozdané karty, ale na vedúcu Podbrezovú stále strácajú dva body. „Verím, že sa nám to podarí. Rád by som si zahral s Michalovcami najvyššiu súťaž,“ vyhlásil Hamuľak, ktorý je so štrnástimi presnými zásahmi najlepším strelcom druhej ligy. „Nečakal som, že v tejto fáze súťaže budem mať na konte toľko gólov. Musím pochváliť spoluhráčov, pretože len zúročujem hru celého tímu. Nad veľkým prestupom teraz nerozmýšľam, snažím sa pomôcť Michalovciam k vysnenému cieľu,“ uzavrel Hamuľak.

Zdroj: Plus jeden deň