Chceli by zopakovať výsledok z minulej sezóny

2016-03-19 12:00:00

Zajtra nastúpia Michalovce proti Skalici, z opačného konca republiky by sa neradi vracali z prázdnymi rukami.

Pred reprezentačnou prestávkou čaká na michalovských futbalistov nesmierne dôležitý zápas, ktorý výrazne prehovorí do ďalších bojov o záchranu. Na senickom ihrisku odohrajú zajtra o 17. hodine súboj proti Skalici, ktorá uzatvára prvoligový pelotón. Na žlto-modrých strácajú päť bodov a všetci na východnom Slovensku veria, že sa tento rozdiel medzi mužstvami nezmenší.

Opäť tí Záhoráci...

Počas minuloročnej jarnej časti sa tieto dva celky bili o postup do najvyššej súťaže, teraz bojujú medzi sebou o udržanie sa medzi slovenskou elitou. „Tak to vyšlo, opakuje sa druhá liga... Na minuloročné výsledky z boja o postup chceme nadviazať, vtedy sme oba zápasy so Skalicou vyhrali, aj ten rozhodujúci na jej ihrisku. Teraz sa však hrá v Senici, keby sa nám tam podarilo zvíťaziť, tak náš náskok pred Záhorákmi by narástol na osem bodov, a to by bolo výborné,“ kalkuloval obranca MFK Zemplín Vernon De Marco Morlacchi, ktorý si súboje so Skaličanmi z vlaňajšej sezóny pamätá veľmi dobre, v oboch odohral plnú minutáž. „Odvtedy sa ich káder poriadne obmenil, aj počas nedávnej zimnej pauzy sa v ňom udialo veľa zmien. Vieme, že majú dobré mužstvo, posilnili sa hlavne v defenzíve, ale o tom sa v kabíne nebavíme. Jasné, že sme si rozobrali ich hru, ale pozeráme sa na seba. Myslím si, že máme lepší tím. Chceme tam vyhrať,“ odhodlane hovoril španielsky futbalista s argentínskymi koreňmi.

Nie je to jeho práca

Obe mužstvá získali v doterajších štyroch zápasoch jarnej časti zhodne po tri body a čo je zaujímavé, obaja si poradili s rovnakým súperom – Žilinou. A navlas rovnaké výsledky (1:3) zaknihovali aj v poslednom kole, Skalica prehrala v Ružomberku, Michalovce doma s Trenčínom. V tomto stretnutí navyše prišli o vylúčeného Akakiho Khubutiu, ktorý bude trénerovi Stanislavovi Grigovi na Záhorí chýbať. „S Akakim sme boli zohratí, zvykli sme si na seba. Bude nám chýbať, ale máme kvalitné náhrady. Ktokoľvek na jeho mieste nastúpi, určite ho dobre zastúpi,“ poznamenal Morlacchi, ktorý s gruzínskym reprezentantom po jeho septembrovom príchode do tímu vytvoril spoľahlivú stopérsku dvojičku. Rodák z Rosaria je s piatimi gólmi stále najlepším strelcom Michaloviec, hoci v jarnej časti na prvý strelecký zápis stále čaká. Čo by povedal na to, keby gólové suchoty ukončil práve v súboji nováčikov? „Som stopér, takže strieľanie gólov nie je moja práca. V jeseni sa mi však darilo, mal som šťastie. Keby sa mi podarilo dať prvý jarný gól práve teraz, bol by som veľmi šťastný. Určite sa o to posnažím,“ dodal 23-ročný obranca. Výprava žlto-modrých vycestovala na západ dnes ráno a prenocuje už tradične v Jaslovských Bohuniciach. 

Zdroj: korzar.sk