Tomáš Sedlák o derby, penalte či vylúčeniach...

2013-11-04 12:00:00

S michalovským stopérom, ktorý bol pri rozhodujúcom momente zápasu, sme sa vrátili k prehre v Prešove.

Neporaziteľnosť druholigového A-mužstva MFK Zemplín Michalovce sa v sobotu popoludní skončila. Trvala sedem stretnutí a preťali ju hráči prešovského Tatrana, ktorí v derby na vlastnej pôde zvíťazili najtesnejším rozdielom 1:0, keď jediný gól duelu zaznamenal bývalý michalovský útočník Jozef Dolný z pokutového kopu. K zápasu v metropole Šariša sme sa vrátili spoločne so stopérom Tomášom Sedlákom. K článku pridávame aj video z dielne prešovskej televízie TV7, na ktorom je dobre vidieť aj súboj "Seďa" s domácim Katonom, ktorý rozhodca Ľubomír Samotný posúdil ako penaltový.

O zápase

"Bolo to bojovné stretnutie, v ktorom mali navrch Prešovčania. Boli dôraznejší v osobných súbojoch a vyhrávali ich, my sme hrali bojazlivo. Mali niekoľko pološancí, gól dali iba z penalty. My sme okrem Kovaľovej strely v druhom polčase nemali žiadnu gólovú príležitosť."

O penalte

"Rozhodca ju nariadil po mojom súboji s domácim Petrom Katonom. Ťažko sa mi k tomuto momentu vyjadruje, rozhodca to posúdil, ako posúdil. Zbytočne teraz o jedenástke polemizovať, už to nezmeníme."


O vylúčeniach

"Obaja hráči dostali červené karty po druhých žltých napomínaniach, takže to bolo jasné. Zákroky domácého Richarda Kačalu aj nášho Vernona De Marca Morlacchiho boli na žlté karty, preto boli vylúčenia asi oprávnené."

O slabom výkone

"Opäť sme vonku podali slabý výkon, diametrálne odlišný ako v domácich zápasoch. Musíme však naňho čím skôr zabudnúť a pozerať dopredu, lebo pred nami sú ďalšie dôležité súboje. Avšak nemôžeme nad ním mávnuť rukou a len tak ho hodiť za hlavu, takého výkony by sme nemali podávať."

O Prešove

"Tak ako každý súper, tak aj Tatran bol poraziteľný. Ale ako som už povedal, prehrávali sme osobné súboje a keďže vpredu sme boli málo aktívni, ťažko sme mohli pomýšľať na dobrý výsledok."

O strate na Podbrezovú

"Železiari nám ušli na rozdiel piatich bodov, preto v najbližšom súboji, v ktorom privítame doma práve tento tím, musíme zabodovať naplno, aby sme ten náskok stiahli. Na tabuľku sa však veľmi nechceme pozerať, aby sme sa zbytočne neznervózňovali."