Hlúposť jednotlivca zničila myšlienku tímu

2013-11-04 12:00:00

Tatran pretrhol štvorzápasovú šnúru bez víťazstva, Michalovčania zase prehrali po sérii siedmich vystúpení, v ktorých bodovali.

Zostať na štíte najtesnejším rozdielom a navyše z penalty je iste bolestivé, ale tím MFK Zemplín sa okolo lepšieho výsledku len obšmietal, kým Prešovčania sa za ním usilovnejšie ponáhľali. Napriek pasivite v útočnej fáze boli hostia rozladení z výsledku. Dokumentoval to i tréner Jozef Bubenko. Ten v minulej sezóne v jej závere viedol práve Šarišanov v Corgoň lige, ale so svojimi dojmami z návratu do dôverne známeho prostredia sa neprišiel podeliť na tlačovku.

Dva pohľady na dianie

Zastúpil ho asistent Jozef Valkučák, ktorý bol úsečný a možno až príkry, pokiaľ ide o úroveň stretnutia: „Bol to slabý futbal, hralo sa medzi šestnástkami. Domácim stačila bojovnosť, ktorá bola na vyššej úrovni ako u nás. Šancí bolo ako šafranu a o výsledku rozhodla kontroverzná jedenástka. Z nášho pohľadu to bol nafilmovaný faul.“ Na jeho slová nadviazal domáci kouč Jozef Kostelník, ktorý mal iný názor na niektoré skutočnosti a vyzeralo to, ako keby každý videl iný duel: „Počas celého zápasu sme boli lepší, ukázali sme väčšiu túžbu po úspechu. Už do prestávky sme mali niekoľko možností na strelenie gólu. Po zmene strán sme pokračovali v našej snahe, pričom hostia nevystrelili ani raz medzi žrde.“ Zaujímal nás názor na vylúčenia, ktoré boli zhodne po druhej žltej karte. „Je ťažké komentovať to, rozhodca to posúdil tak, ako videl,“ nechal sa počuť J. Valkučák. Prešovčan Kačala schytal dve žlté v priebehu pár minút. „Na to, či  to bolo oprávnené, alebo nie, si možno urobiť názor aj podľa reakcie fanúšikov na tej strane, kde sa to udialo. Oni to svojimi prejavmi okomentovali,“ pridal postreh prešovský lodivod, pričom narážal na to, že počas početnej prevahy domáci diváci zakaždým pískali, keď Michalovce mali loptu vo svojej moci.

Pokuta ho neminie

Po predošlom východoslovenskom derby v Bardejove, kde Tatran predviedol najslabší výkon jesene a časť tábora fanúšikov mu to dala svojským spôsobom aj „vyžrať“, sa hostitelia potrebovali rehabilitovať. Náročnejší rytmus s pohárovou vsuvkou s Košicami až príliš predtým vyšťavil zdecimovaný mančaft. „Niektorí chlapci ešte takúto náročnú porciu neabsolvovali a bolo to na nich vidno,“ domnieval sa J. Kostelník. Uplynulú sobotu to bol ale  novou energiou napumpovaný Prešov, z hráčov sršala fyzická sila a odvaha. Verili si v osobných súbojoch a pohybom, agresivitou i nebojácnosťou prinútili rivala zo Zemplína kapitulovať. Hostia sa zase možno až príliš ako keby spoliehali, že Šarišania naďalej nebudú v pohode a len predĺžia obdobie bez víťazstva. „Naše výkony doma a vonku sa nedajú absolútne porovnávať. Domáci neoslnili, hoci mali nejaké náznaky šancí, ale Raška nemal až tak veľa práce. Predsa však  bolo nám súdené prehrať z pokutového kopu. Sme sklamaní a rozčarovaní z počínania si u súperov. Stále čakáme, že to príde, ale dnes sme znovu prvý polčas prehajdákali. V druhom sme začali hrať trochu iný futbal, ale pokiaľ nevystrelíme medzi žrde, nemôžeme myslieť na body,“ namieril kritiku do vlastných radov J. Valkučák. Bezpochyby hostí dvojnásobne mrzelo aj zbytočné vylúčenie (určite sa to nezaobíde bez finančného postihu pre hriešnika De Marca), ktoré nadobro zničilo zárodky myšlienky zmeniť  výsledok.

Zdroj: denník Korzár