Séria bez prehry sa skončila, rozhodla penalta

2013-11-02 12:00:00

Východniarske derby zvládol lepšie Prešov, ktorý Michalovčanov zdolal najtesnejším rozdielom 1:0.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce neuspeli v sobotňajšom prestížnom východniarskom derby na pôde prešovského Tatrana, kde prehrali najtesnejším rozdielom 0:1 (0:1), pričom gól inkasovali z pokutového kopu. Prišli tak o sedemzápasovú sériu bez prehry a na vedúcu Podbrezovú už strácajú päť bodov.

Vstup do zápasu mali lepší domáci futbalisti, ktorí už v 3. minúte pohrozili po štandardke Papaja z pravej strany, avšak Petráš v ťažkej pozícii zahlavičkoval nad Raškovu bránu. Potom sa na niekoľko minút usadili na polovici Prešova michalovskí futbalisti, no pohrozili iba po Morlacchiho nebezpečnej prihrávke do päťky, ktorá však adresáta nenašla. V ďalšom priebehu prvého polčasu mali viac z hry domáci, ale do šancí sa nedostávali. V 28. minúte vypálil z 30 metrov nad bránu Hatok. Keď sa zdalo, že do kabín pôjdu mužstvá za bezgólového stavu, minútu pred koncom úvodného dejstva prišiel súboj Sedláka s Katonom v pokutovom území hostí, po ktorom domáci hráč spadol a rozhodca ukázal na biely bod, a aj keď Raška smer Dolného jedenástky vystihol, Exmichalovčan v prešovskom drese rozvlnil sieť - 1:0.


Po prestávke sa očakávalo, že Michalovčania pridajú na aktivite, no nestalo sa tak. Aj keď sa oproti prvej 45-minútovke trošku zlepšili, do šancí sa dostať nedokázali. Tatran pozorne bránil a párkrát podkúril hosťujúcej obrane, ale tá odolala. V 68. minúte napriahol spoza šestnástky skúsený Janočko, namieril však vysoko nad Talianovu svätyňu. O štyri minúty nato Dolný po rýchlom brejku v dobrej pozícii prestrelil bránu a hostia zato mohli domácich potrestať z následného protiútoku. Po centri Božoka mal vyrovnanie na kopačke Kovaľ, ale z hranice pokutového územia ľavačkou vo veľkej šanci tesne minul bránu. Hneď potom uvidel po faule na Pereza Kačala žltú kartu, už druhú v priebehu štyroch minút, a musel predčasne pod sprchy. Záver derby bol nervózny, pred očami sa začervenalo aj Morlacchimu, ktorý takisto po druhej žltej karte musel opustiť ihrisko. Záverečný tlak Zemplínčanov neprišiel, preto domáci zaknihovali jednogólové víťazstvo.


1. FC Tatran Prešov - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)

Gól: 44. Dolný (11 m)

ŽK: 13. P. Petráš, 62. P. Lipták, 70. Kačala, 90+. P. Šafranko - 21. M. Hamuľak, 55. Morlacchi, 80. Perez

ČK: 74. Kačala - 80. Morlacchi

Rozhodoval: Samotný - 921 divákov

1. FC TATRAN: Talian - Papaj, P. Petráš, P. Jacko, Hatok - Kačala, M. Poliaček, P. Lipták, D. Leško (78. P. Šafranko) - Dolný (90. Micherda), Katona

MFK ZEMPLÍN: Raška - Perez, Michal Gallo, T. Sedlák, Morlacchi - D. Kunca (78. L. Janič), Kovaľ, Podhorin, A. Leško (62. M. Regáli) - Božok - M. Hamuľak (35. V. Janočko)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 9. novembra o 17.30 hod.: Michalovce - Podbrezová (17. kolo)

Piatok 15. novembra o 17.30 hod.: Senec - Michalovce (18. kolo)

Sobota 23. novembra o 17.30 hod.: Michalovce - Bardejov (19. kolo)