Výhra v Prešove by bola ohromným nakopnutím

2013-11-01 12:00:00

Zemplínčania štartujú sériu náročných zápasov, v prestížnom derby by radi natiahli sériu bez prehry.

Mesiac október zastihol michalovských a prešovských futbalistov v diametrálne odlišnej forme. Kým MFK Zemplín v štyroch dueloch v desiatom mesiaci roka zaknihoval bilanciu tri výhry a jednu remízu, 1. FC Tatran až trikrát schádzal z ihriska ako porazený a raz remizoval. Dnes sa títo východniarski rivali stretnú vo vzájomnom súboji na ihrisku Šarišanov. Kto zvládne derby lepšie?

Dlhé čakanie na gól

Zemplínčania súbojom na horúcej prešovskej pôde odštartujú sériu náročných zápasov, keď až do konca jesennej časti nastúpia proti všetkým tímom, ktoré sú v tabuľke aktuálne v jej hornej polovici. „Sú pred nami ťažké zápasy, ale ja verím, že ich zvládneme dobre a budeme zimovať na čo najlepšej pozícii,“ povedal Miroslav Božok, stredopoliar MFK Zemplín, ktorý pred týždňom v sobotu proti Pohroniu strelil svoje prvé góly v tejto sezóne. Pred spomínanými súbojmi je to výborný signál. „Som veľmi rád, že konečne som sa strelecky presadil a skóroval dokonca dvakrát. Bolo to dlhé čakanie. Verím, že ešte nejaké góly v jeseni nastrieľam,“ hovoril jeden z najskúsenejších hráčov v kádri trénera Jozefa Bubenka.

Hrať svoju hru

Exligistovi sa momentálne príliš nedarí, v posledných troch meraniach síl dokonca nestrelil ani gól, avšak hral proti Podbrezovej, Sencu a Bardejovu. „Prešov má síce za sebou sériu nepriaznivých výsledkov, ale my sa nato pozerať nemôžeme. Ak chceme hrať o najvyššie priečky tabuľky, tak musíme na jeho pôde vyhrať,“ poznamenal 29-ročný michalovský odchovanec, ktorý pokračoval: „Som presvedčený, že Prešovčania budú na dnešný zápas motivovanejší oveľa viac, ako v súbojoch proti Sencu alebo iným tímom, ktoré nie sú z nášho regiónu. Je to pre nich prestížnejší duel a na víťazstvo budú myslieť o to viac, že majú za sebou nepriaznivé výsledky. My sa však musíme pozerať na seba a svoju hru, aby sme hrali čo najlepšie a strelili nejaké góly.“ Pre Michalovčanov by triumf u veľkého rivala znamenal veľmi veľa. „V tejto záverečnej fáze, ktorá je zlomová, by výhra pre nás bola ohromným nakopnutím do ďalších zápasov. Určite by nám veľmi pomohla,“ uzavrel M. Božok.

Zdroj: denník Korzár