Remíza a prehra mladších dorastencov s Levante

2013-11-01 12:00:00

Vo Valencii družstvo U17 remizovalo 3:3, keď góly za Michalovce strelili Janočko, Vaško a Bednár. Celok U16 prehral 0:3.

Mladších dorastencov MFK Zemplín Michalovce preveril v rámci sústredenia v španielskej Valencii druhý súper. Tentoraz si Zemplínčania zmerali sily s tímom Levante. Viac sa darilo družstvu U17, ktoré dosiahlo nerozhodný výsledok 3:3 (2:2), celok U16 zaknihoval prehru 0:3 (0:2).

U17

Tréner Albert Rusnák: "Bol to výborný zápas, akcie boli na jednej aj druhej strane, hrali sme veľmi dobre, po stretnutí nás aj domáci pochválili a tvrdili, že nečakali, že predvedieme taký kvalitný výkon. Som preto spokojný, aj keď výsledok nás môže trošku mrzieť, pretože boli sme blízko k víťazstvu. Vedenia sme sa ujali po zakončení Michala Janočka po štandardke, ale potom pri rozohrávke chyboval brankár Nikolas Kačurik a Levante vyrovnalo. Následne skóre aj otočili, ale ešte do polčasu vyrovnal po štandardke hlavou Ján Vaško. Po prestávke nás poslal do vedenia 3:2 po ďalšej štandardke Martin Bednár. Vyrovnávajúci gól bol z kategórie lacnejších, pretože strela súperového hráča z vyše 35 metrov skočila pred brankárom Michalom Janočkom a nešťastne ho preskočila. Mohli sme súpera aj zdolať, ale výsledok nie je pre nás prvoradý. Chlapcom tento zápas dá veľmi veľa."

Levante UD - MFK Zemplín Michalovce 3:3 (2:2)

Góly MI: M. Janočko, J. Vaško, Bednár

MFK ZEMPLÍN: Kačurik (46. M. Janočko) - Halagan (65. Penzeš), M. Janočko, A. Kuľha, J. Vaško - Bednár, Vajs, Sarik - Chimaľ (70. Kaščák), Bellás (70. Lipovský), J. Straka (80. Melinčák)

U16

Asistent trénera Tomáš Kozár: "Levante hralo výborne, hra jeden na jedného a technika jeho hráčov boli na vysokej úrovni. Nezachytili sme úvod duelu, už v prvej minúte sme inkasovali prvý gól, v 10. minúte bolo už 2:0 pre súpera. Pri viacerých šanciach Levante nás podržal brankár Matúš Kočiš. Tretí gól sme dostali po rohovom kope. Bola to veľká škola pre nás všetkých, nielen pre hráčov, ktorí sa každým zápasom učia."

Levante UD - MFK Zemplín Michalovce 3:0 (2:0)

MFK ZEMPLÍN: M. Kočiš - Poprik, Cap, Masnica, Vinc (45. Diladi) - Sopata, P. Šomšák (60. Ciganoc), P. Kolesár, R. Kiš (70. Lehocký), R. Lukáč - A. Horváth (65. Mackaľ)

Ďalšie zápasy v rámci herného sústredenia v Španielsku odohrajú Michalovčania v utorok 5. novembra proti domácej Valencii. Úvodné výkopy stretnutí sú naplnánované na 18.45 hod., to znamená, že oba celky nastúpia v rovnakom čase. V riešení sú však ešte herné previerky proti Celte Vigo, s ktorou by sa mali výbery MFK Zemplín stretnúť v nedeľu 3. novembra. O tom, či proti nim aj nastúpia, vás budeme informovať.