Mladší dorastenci na sústredenie do Španielska

2013-10-27 12:00:00

Ich prechodným domovom sa stane Valencia. Nebudú chýbať ani zápasy, postupne sa stretnú s Veronou, Levante, Valenciou a Realom.

Mladší dorastenci MFK Zemplín Michalovce odcestujú už zajtra na herné sústredenie do Španielska, v rámci ktorého odohrajú priateľské súboje proti kvalitným súperom. Na Pyrenejský polostrov idú kategórie U17 a U16 s trénerským triumvirátom Albert Rusnák, Vladimír Smaržík a Tomáš Kozár. "Z Michaloviec odchádzame v pondelok večer. Cestou do Valencie, kde budeme ubytovaní a odohráme tam aj tri zápasy, sa zastavíme v talianskej Verone. Tam si v utorok zmeriame sily s domácim Chievom. V stredu je naplánovaný príchod do Valencie a hneď vo štvrtok nastúpime proti rovesníkom z Levante. Počas ďalších štyroch dní budeme iba trénovať v tamojšom komplexe, až v utorok 5. novembra príde na rad súboj proti domácej Valencii a o deň neskôr aj záverečná previerka s Realom Madrid. Domov by sme mali vrátiť v piatok 8. novembra," priblížil nám program sústredenia kormidelník U17 Albert Rusnák, ktorý doplnil: "Hrať budeme proti rovesníkom, proti rovnakým súperom nastúpia aj hráči tímu U16."

Vedenie MFK Zemplín už dlhší čas deklaruje, že jeho cieľom je to, aby sa mládežníci konfrontovali aj so zahraničnými tímami. Doteraz zväčša prichádzali súperi do Michaloviec, v poslednom období sa však karta obrátila a za hranice vycestovali zemplínske tímy. Prípravky hrali nedávno prípravné súboje v ukrajinskom Užhorode, starší žiaci v maďarskom Debrecíne a teraz mladší dorastenci absolvujú sústredenie v Španielsku. "Iba duely so silnými súpermi posunú našich chlapcov ďalej. V Španielsku nebudú chlapci iba hrávať zápasy, ale bude s nimi trénovať aj špičkový kouč Igor Oca, ktorý je jeden z najlepších mládežníckych trénerov v regióne Valencia, ktorý má približne osem miliónov obyvateľov. Takisto aj pre našich kormidelníkov sú pripravené workshopy so španielskymi trénermi," uviedol koordinátor mládeže v MFK Zemplín Marek Zahorčák. Podľa jeho slov podobné sústredenie aké absolvujú v najbližších dňoch mladší dorastenci čaká v jari aj starších žiakov (U15 a U14). "V užšom kontakte sme aj s inými zahraničnými klubmi a v riešení sú i ďalšie takého sústredenie respektíve herné previerky," doplnil.

Zápasy tímov MFK Zemplín (U17/U16):

Utorok 29. októbra: AC Chievo Verona - Michalovce (15.00/17.00)

Štvrtok 31. októbra: Levante UD - Michalovce (17.00/18.45)

Utorok 5. novembra: Valencia CF - Michalovce (18.45 - oba tímy nastúpia v rovnakom čase)

Streda 6. novembra: Real Madrid CF - Michalovce (17.00/19.00)