MFK Zemplín vyprášil na domácej pôde Pohronie

2013-10-26 12:00:00

Už do polčasu vyhrával nad nováčikom rozdielom triedy, po prestávke pridal ďalšie tri góly, napokon triumfoval 6:1.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce na domácej pôde nedali žiadnu šancu mužstvu FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, ktorý v súboji 15. kola druhej ligy zdolali jednoznačne 6:1 (3:0). Na vedúcu Podbrezovú tak z druhého miesta strácajú už iba dva body.

Od úvodného hvizdu rozhodcu udávali tón zápasu domáci futbalisti. Ako prvý sa pokúšal o zmenu skóre v 9. minúte Janočko, ale s jeho tečovanou strelou si na dvakrát poradil brankár hostí Packo. Po štvrťhodine hry však už diváci dvíhali ruky nad hlavy, keď hosťujúcim obrancom unikol Kunca, ktorý uličkou vysunul Božoka a ten zoči-voči Packovi nezaváhal - 1:0. O tri minúty nato už bol rozdiel v skóre dvojgólový, priamy kop Janočka hlavou nadvihol kapitán hostí Sekereš a lopta skončila v sieti. V 25. minúte ďalší priamy kop Janočka skončil len tesne nad bránou Pohronia. Krátko nato sa neujal ani trestný kop Božoka, ktorý zneškodnil Packo. V 33. minúte Hamuľak prihral Kovaľovi a michalovský kapitán v tutovke tesne minul bránu. Tesne pred koncom prvého polčasu domáci predviedli krásnu akciu s ešte krajšou koncovkou: Božok odcentroval na Hamuľaka, ktorý si loptu pekne spracoval na prsiach a z päťky nekompromisne rozvlnil sieť - 3:0.


Aj po zmene strán mali navrch Michalovčania, ale v 57. minúte mohli inkasovať, keď po individuálnej akcii z uhla vystrelil striedajúci Paraj, ale Raška bol pozorný a loptu vyrazil na roh. O dve minúty nato bombu Janočka spoza šestnástky bravúrne vytlačil Packo, následná strela Kovaľa bola veľmi nepresná. O pár sekúnd potom fauloval Kuncu v pokutovom území gólman hostí a nariadený pokutový kop premenil Janočko - 4:0. Zemplínčania boli pri chuti a v 68. minúte pridal ich piaty gól Hamuľak, keď zužitkoval spätnú prihrávku Kovaľa. Necelú štvrťhodinu pred koncom nováčik znížil, po nedorozumení stopérov Galla so Sedlákom sa rútil sám na Rašku Páleník, ktorý nezaváhal - 5:1. Domáci v závere poľavili a hostia mohli streliť aj druhý gól, volej Zvaru však pekne vyrazil Raška. V 83. minúte Úškrt vo vlastnej šestnáske fauloval prenikajúceho Regáliho a rozhodca nariadil ďalšiu penaltu, z ktorej sa nemýlil Božok a uzavrel tak skóre zápasu na 6:1.


MFK Zemplín Michalovce - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 6:1 (3:0)

Góly: 15. a 84. Božok (druhý z 11 m), 43. a 68. M. Hamuľak, 18. vlastný Sekereš, 61. V. Janočko (11 m) - 75. M. Páleník

ŽK: 24. Sojka, 60. Packo, 83. Úškrt (všetci Pohronie)

Rozhodoval: Straka - 1 485 divákov

MFK ZEMPLÍN: Raška - I. Obert (20. Podhorin), Michal Gallo, T. Sedlák, Smrek - Kovaľ, Perez, V. Janočko (65. S. Danko), Božok - M. Hamuľak (72. M. Regáli), D. Kunca

FK POHRONIE: Packo - Sedliak, Sojka, Sekereš, Úškrt - Ometák (46. Paraj) - Rybanský, Urgela, Kamas (63. R. Drobňák), F. Zvara - Bobor (16. M. Páleník)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 2. novembra o 13.30 hod.: Prešov - Michalovce (16. kolo)

Sobota 9. novembra o 17.30 hod.: Michalovce - Podbrezová (17. kolo)

Piatok 15. novembra o 17.30 hod.: Senec - Michalovce (18. kolo)

 

Foto: RA