Ani do tretice s majstrom nebodovali

2016-03-16 12:00:00

Žlto-modrí opäť raz nezachytili úvod zápasu, inkasovali už v 11. minúte. Tréner Griga bude riešiť vystrájanie Bayóna pri penalte.

Aj tretí súboj michalovského nováčika s trenčianskym majstrom dopadol lepšie pre favorita. Pri Laborci vyhral 3:1, keď za domácich sa presadil iba Nikola Lukič.

Plány im vyšli

Mužstvo spod hradu Matúša Čáka od prvých minút potvrdzovalo rolu favorita a predovšetkým v úvodnej 45-minútovke bolo lepším tímom. Domácich majster takmer do ničoho nepustil a zo Zemplína si tri body odviezol zaslúžene. „Z našej strany bol výborný vstup do zápasu, čo sme aj chceli. Hráčov som pripravoval na to, že terén do tej dvadsiatej minúty už nemusí v takom stave, že sa na ňom bude dať hrať kombinačný futbal, preto sme sa snažili oprieť do štartu do zápasu. To nám aj vyšlo. V prvom polčase sme dominovali a ustrážili sme si tesný náskok, hoci aj súper hrozil, mal tam jednu nebezpečnú hlavičku. Cez polčas som nabádal chlapcov k tomu, aby pokračovali vo výkone z úvodného dejstva a dali druhý gól, čo sa nám tiež podarilo. Potom však prišiel kritický moment, pokutový kop a kontaktný gól, s ktorým sme si nevedeli poradiť. Hlavy hráčov už začali inak pracovať, čo sa nám nestalo prvýkrát. Keď súper skóruje, tak odchádzajú nám naše zaužívané automatizmy a strácame pôdu pod nohami. Tak tomu bolo aj v Michalovciach, domáci sa nakopli a dopredu ich hnali aj diváci. Vtedy som očakával, že na svoje plecia to zoberú skúsení hráči a pokúsia sa streliť tretí gól. Aj to nám vyšlo, aj keď až na konci, ale za každý gól sme radi. Nie je jednoduché vyhrávať každý zápas,“ uviedol Martin Ševela, tréner AS. Jeho mužstvo vďaka tejto výhre zvýšili náskok na čele tabuľky, keď využili zaváhanie bratislavského Slovana v Zlatých Moravciach, kde belasí remizovali 0:0. „Nerád sa bavím na túto tému. Nechcem to dávať do takej roviny, že sa ten náskok zväčšuje alebo zmenšuje. Ja sa na hráčov snažím vplývať hlavne tak, aby nepozerali na súpera. Pokiaľ odvedú v každom zápasu maximum, nemusíme sa starať o nikoho. Pred nami je ešte veľa kôl, každý ešte môže stratiť body, lebo každé mužstvo v lige ich potrebuje,“ dodal Ševela, ktorý so svojimi zverencami zostal aj po stretnutí na východe republiky, pretože už v stredu čaká AS štvrťfinálový duel Slovnaft Cupu na pôde košického VSS.

Sklamaný z prvého polčasu

Zemplínčanom sa síce konečne podarilo skórovať aj do siete trenčianskeho majstra, ale snaha bodovať im nevyšla ani do tretice. „Očakávali sme, že súper bude futbalovejší, predsa len kvalita je na strane Trenčína, ktoré má podľa mňa na Slovensku najlepšie mužstvo. My sme sa mohli presadiť len tým, že budeme behať, bojovať a vynaložíme veľké úsilie, a v tomto ma prvý polčas sklamal. Všade sme boli neskôr, hrali sme zakríknuto a pred súperom sme mali obrovský rešpekt. Trenčín nemôžeme poraziť, keď máte takto nastavenú hlavu. Cez prestávku sme zmenili rozostavenie, na ihrisko som poslal Bayóna. Chceli sme sa dostať do hry, čo sa nám aj podarilo. Nakopol nás gól Lukiča z penalty. Záverečných 25 minút už bolo podľa našich predstáv, takto si to predstavujeme, aby sme hrali. Proti Trenčínu však nemôžete hrať iba záverečných 25 minút. Zápas proti kvalitnému súperovi sme si prehrali sami,“ skonštatoval kormidelník MFK Zemplín Stanislav Griga, ktorého veľmi mrzelo vylúčenie gruzínskeho stopéra Akakiho Khubutiu, ktorý tak bude v zostave mužstva chýbať v najbližšom dôležitom dueli proti Skalici. „Je to pre nás veľká strata, my tých variant do stredu obrany veľa nemáme, takže bude nám veľmi chýbať,“ uviedol Griga.

Neprofesionál Bayón

Vstup do stretnutia nováčikovi nevyšiel, keď inkasoval už v úvodnej štvrťhodine, a to sa mu nestalo prvýkrát. „Opäť sme zaspali začiatok, podobne to bolo v Žiline aj na Slovane. Kým sa hráči rozkukajú, tak súper vyhráva. Upozorňovali sme na to hráčov, bohužiaľ, ten rešpekt pred súperom bol veľký. Chlapci si stále zvykajú, stále to vyzerá tak, ako by tá prvá liga bola na nich veľa.“ Michalovská séria zápasov proti súperom zvučných mien sa skončila, mužstvo zo štyroch súbojov dokázalo vydolovať tri body za víťazstvo v Žiline. „Keď sme sa pred štartom jari bavili o týchto štyroch zápasoch a počítali sme, koľko bodov by sme v nich mohli získať, tak tri body by sme jednoznačne brali. Keď sa však na to pozeráme teraz, tak sa nám to máli. S Trnavou sme mali bodovať, na Slovane sme inkasovali z posledného útoku a proti Trenčínu sme tiež neboli úplne bez šance, za stavu 1:2 sme mali šancu na vyrovnanie. Hoci sme len proti Trnavčanom boli lepším mužstvom, mali sme získať viac ako tri body,“ podotkol Griga. Zaujímavá situácia sa odohrala pred zahrávaním pokutového kopu Michalovčanov. Loptu si do rúk vzal Nikola Lukič, no záujem o ňu mal aj Samuel Bayón, pričom medzi hráčmi došlo aj k menšej roztržke, do ktorej bol zapletený aj Tomáš Sedlák. Napokon penaltu zahral Srb Lukič, ktorý ju aj premenil. „To, že dvaja hráči chceli ísť kopať penaltu, tak z toho som mal radosť. Horšie by bolo, keby bolo na ihrisku desať sklonených hláv a nikto by si na ňu netrúfol. Bayón bol zvyknutý kopať v Michalovciach jedenástky, teraz bol striedajúci hráč. Lukič si veril, preto si loptu zobral. Do tej penalty mi nevadilo nič, možno to bolo trochu teatrálne, ako sa naťahovali o loptu. Vadilo mi až to, čo sa dialo po tom. Najprv Bayón skorším vbehnutím do šestnástky zamedzil gólu z penalty, ktorá sa musela opakovať. To bolo z jeho strany neprefesionálne a nekolegiálne voči mužstvu. A druhá bola jeho reakcia po góle, kedy sa z neho nedokázal tešiť. Preto som ho aj stiahol z ihriska a toto ešte s Bayónom budeme určite riešiť, lebo tím je dôležitejší ako jednotlivci. Chlapci hrajú za Michalovce, a to si musia uvedomiť,“ dodal na záver žilinský rodák. 

Zdroj: korzar.sk