Nepripustiť žiadny nervák, rozhodnúť čím skôr

2013-10-26 12:00:00

V Michalovciach dnes hrá nováčik z Pohronia, domáci nemyslia na nič iné ako tri body. Viac v článku z Korzára.

Už šesť stretnutí v rade neokúsili druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce trpkosť prehry a v nastúpenom trende by radi pokračovali aj dnes. V zápase 15. kola druhej ligy privítajú nováčika súťaže, ktorý má poriadne dlhý názov – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. Desiaty tím tabuľky nastúpi na pôde druhého mužstva vôbec prvýkrát v histórii. Stretnutie má úvodný výkop o 17.30 hod.

S jasným cieľom

Zverenci trénera Jozefa Bubenka nastúpia po týždni opäť proti súperovi zo spodných priečok tabuľky. Minulú sobotu na ihrisku Liptovského Mikuláša iba remizovali 1:1, teraz si už žiadne zakopnutie nepripúšťajú. „Do zápasu ideme s jasným cieľom vyhrať a získať tri body. Okrem toho dúfame v peknú hru a góly, aby to nebol nervák do poslednej minúty. Nebude to jednoduché, pretože žiadny súper nejde do zápasu s tým, že ho chce prehrať,“ uviedol pilier michalovskej defenzívy Michal Gallo.

Rozhodnú do prestávky?

Prvé vzájomné meranie síl týchto dvoch súperov v auguste skončilo hladkým víťazstvom Zemplínčanov v pomere 3:0. V Dolnej Ždani strelili všetky tri góly už do prestávky. „Určite by som bral rovnaký stav aj teraz, ale ľahké to rozhodne nebude. Ani vtedy nebolo, oni na nás vybehli, ich tlak sme ustáli a z protiútokov sme trikrát skórovali. Keby sa nám niečo podobné podarilo aj v Mikuláši, tak určite by sme ten zápas vyhrali. Všetko je o koncovke, verím, že dnes šance premeníme,“ pokračoval 25-ročný rodák z Ružomberka.

Trúfa si stále

Od svojho letného príchodu do MFK Zemplín ešte Michal Gallo neskóroval, aj keď pravidelne číha pri štandardkách v súperových šestnástkach. Podarí sa mu dnes konečne rozvlniť sieť? „Skórovať si trúfam v každom zápase. Ale ja skôr vykopávam loptu z brány, ako skórujem. Už dvakrát som zabránil gólu, v Podbrezovej aj v Mikuláši. Dúfam, že to bude padať aspoň ostatným chlapcom, keď nie mne,“ hovoril M. Gallo, ktorý sa poslednýkrát z gólu tešil ešte v drese Táborska, odkiaľ do Michaloviec prišiel. Domácim dnes budú chýbať zranený Vanák a vykartovaný Morlacchi.

Zdroj: denník Korzár