Až päť remíz v šiestich druholigových zápasoch

2013-10-21 12:00:00

Uplynulé 14. kolo druhej ligy môžeme pokojne nazvať kolom remíz, pretože až v piatich dueloch sa zrodili nerozhodné výsledky.

Súhrn výsledkov víkendových stretnutí 14. kola druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže - II. ligy 2013/2014:

SOBOTA

1. FC Tatran Prešov - ŠK SFM Senec 0:0
ŽK: 17. Nworah - 68. F. Molnár, ČK: 90.+ Nworah (Prešov) za faul, rozhodovali: Mastiš - Chládek, Bobko, 637 divákov
V prvom polčase sa dej odohrával prevažne na polovici hostí. V 4. min skončil priamy kop Leška na brvne Matlákovej bránky. Tatran bol aktívnejší, ale bez gólového efektu. Strely Leška, Nworaha a Katonu nerozvlnili seneckú sieť. Ojedinelého brejku pohrozili hostia, v 33. min unikajúci Orolín opečiatkoval ľavú žrď Barátovej bránky a vzápätí Augustínovu strelu zneškodnil prešovský brankár. V druhom polčase tempo opadlo. V 47. min nechal Poliaček vyniknúť Matláka, ktorý úspešne zasiahol aj v 51. min pri krížnej strele Hrušku. Akciám Tatrana chýbala finálna fáza, a tak si Senec odviezol bod za bezgólovú remízu.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:0)
Góly: 25. Brčák - 64. V. Janočko (z pok. kopu), ŽK: 63. Fuják, 75. Trnovský, 76. Jurky - 71. Morlacchi, rozhodovali: Matúš - T. Somoláni, Vindiš, 220 divákov
Domáci hráči sa nezľakli favorizovaných hostí, ktorým boli od úvodu viac ako vyrovnaným súperom. V 25. min sa dokonca ujali vedenia po prudkej hlavičke Brčáka. V 50. min mohol zvýšiť na 2:0 Hoferica, ale jeho strelu vykopol z bránkovej čiary hosťujúci Gallo. V 63. min stanovil konečnú remízu Michalovčan Janočko z pokutového kopu. 

MŠK Rimavská Sobota - FC ŠTK 1914 Šamorín 0:0
ŽK: 30. Migaľa, 90. J. Zvara - 33. Kliment, rozhodovali: Mojsej - Balko, Vorel, 351 divákov
V prvom polčase mali najväčšiu šancu domáci, ale Zvara tesne pred prestávkou netrafil loptu v ideálnej príležitosti. Po prestávke boli obe mužstvá aktívnejšie. Viackrát sa vyznamenal hosťujúci brankár Pentek. Najprv chytil parádnu strelu Jánošíka, neskôr aj Kurákov priamy kop a Migaľovu prízemnú strelu. Hostia sa spoliehali predovšetkým na štandardné situácie, v 80. min mal dobrú šancu Vilkovský, ale netrafil bránku domácich.

MFK Dubnica nad Váhom - FK Slovan Duslo Šaľa 1:1 (0:0)
Góly: 90. M. Ondráš - 70. Galbavý, ŽK: 23. Zahraničnij, 70. Mejič - 88. Charizopulos, rozhodovali: Hracho - Mikulaj, Lieskovský, 230 divákov
Prvý polčas sa vyznačoval rozháranou hrou, obaja súperi sa na ihrisku hľadali. V druhej polovici najskôr neuspeli domáci v 70. min a z protiútoku otvoril skóre hosťujúci Galbavý. Prehru odvrátili Dubničania v poslednej minúte, zo skrumáže dotlačil loptu do siete Ondráš - 1:1. O troch bodoch pre Dubnicu mohol rozhodnúť v nadstavenom čase Mejič, ale proti bol gólman D. Kolmokov.

NEDEĽA

FC Spartak Trnava juniori - ŽP Šport Podbrezová 0:2 (0:2)
Góly: 33. Kochan, 44. Gerec, ŽK: 36. Maruško, 37. Banovič, 59. Ciprys (všetci Spartak juniori), rozhodovali: Kružliak - Benko, Hrdlička, 330 divákov
Stretnutie potvrdilo, že Podbrezová je oprávnene lídrom II. ligy. Trnavskí juniori utrpeli prvú prehru na domácom trávniku. Hostia o svojom víťazstve rozhodli už v prvom polčase. Najskôr v 33. min po rohohom kope Kochan hlavou z takmer nulového uhla trafil popri žrdi do siete Spartaka a minútu pred prestávkou po chybe Klabníka unikol Podio, vnikol s loptou do šestnástky, bombou nastrelil brvno a odrazenú loptu Gerec s prehľadom poslal do siete.

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - Partizán Bardejov 1:1 (0:0)
Góly: 73. Páleník - 53. Palša, ŽK: 77. Ján Zápotoka (Bardejov), rozhodovali: Očenáš - E. Weiss, Tomčík, 587 divákov 
Dobrý futbal začal pri Hrone už v 1. min, keď hosťujúci Lukáš Zápotoka napálil brvno a z následného protiútoku mieril tesne nad domáci Paraj. V 10. a 20. min mal Bardejovčan Andraščík dve veľké príležitosti, no ani jednu z nich nevyužil. Na druhej strane trafil do brvna Rybanský. Do druhého polčasu lepšie vstúpili domáci, no Bobor trafil len bočnú sieť. Prví gólovo udreli hostia, keď sa po rohu v 53. min presadil Palša. Po dvoch nevyužitých šanciach Bardejovčanov, ktoré mali De Azevedo a Andraščík, vyrovnal v 73. min na konečných 1:1 Páleník, ktorý skóroval hlavou.

Zdroj: SITA