MFK Zemplín v Liptovskom Mikuláši nerozhodne

2013-10-19 12:00:00

Na pôde posledného mužstva tabuľky zaknihovali Michalovčania remízu 1:1, keď jediný ich gól vsietil Janočko z penalty.

Druholigové A-mužstvo MFK Zemplín Michalovce remizovalo v zápase 14. kola na ihrisku Liptovského Mikuláša 1:1 (1:0) a natiahlo svoju sériu bez prehry už na šesť stretnutí.

V prvom polčase súboja tímov z opačných pólov tabuľky sa hral vyrovnaný futbal, hostia boli viac futbalovejší, domáci pre zmenu hrali viac bojovne. V 5. minúte vystrelil z diaľky vedľa Smrek, o dve minúty ho z priameho kopu napodobnil aj jeho spoluhráč Božok. Potom zo šestnástkového oblúka dobre vystrelil Hamuľak, lopta z jeho kopačky však preletela vedľašibenice Šavolovej brány. V 25. minúte zahrával priamy kop domáci kapitán Hoferica, lopta sa dostala až ku Brčákovi, ktorý nikým nekrytý zblízka hlavou otvoril skóre duelu - 1:0. Ako sa neskôr ukázalo, bola to jediná šanca Tatrana v úvodnom dejstve. Hneď nato sa pokúšal vyrovnať Božok, ale po Perezovom centri hlavičkoval tesne nad. Krátko po uplynutí polhodiny hry vysunul Morlacchi Kuncu, ktorého dobrú strelu reflexívne zneškodnil výborný Šavol. A keď sa neujala ani strela Morlacchiho, odchádzali domáci do kabín s jednogólovým vedením.


Zemplínčania nastúpili do druhého polčasu aktívnejšie, pomohol im príchod skúseného Janočka, ktorý cez polčas vystriedal Vanáka. Avšak už v 47. minúte po zlej rozohrávke Pereza mohol skórovať domáci Fuják, ale jeho strelu vyrazil pozorný Raška. V 51. minúte si Liptáci vypracovali ešte väčšiu tutovku: Kubena unikol po ľavej strane, v šestnástke našiel úplne voľného Hofericu, ktorý prestrelil Rašku, ale loptu smerujúcu do brány vykopol z čiary Gallo. Po hodine hry po centri Božoka mal vyrovnávajúci gól na kopačke Kunca, no v čistej šanci nechal vyniknúť Šavola, ktorý loptu vyrazil. V 63. minúte sa predral po pravej strane až do šestnástky Kovaľ, Fuják ho fauloval a rozhodca nariadil pokutový kop. Z bieleho bodu sa Janočko nemýlil a bolo vyrovnané. Michalovčania zatlačili súpera a boli veľmi blízko aj ku streleniu víťazného gólu. V 70. minúte po ďalšom Božokovom centri opäť vyhorel v tutovke Kunca, keď zase stroskotal na Šavolovi. V 81. minúte Morlacchiho strelu vyrazil gólman Liptákov. Domácim dochádzali už v závere sily, hostia sa snažili rozhodnúť, ale gól sa im už nepodarilo vsietiť, preto sa zrodila remíza 1:1.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:0)

Góly: 25. A. Brčák - 64. V. Janočko (11 m)

ŽK: 63. Fuják, 75. Trnovský, 77. Jurky - 71. Morlacchi

Rozhodoval: Matúš - 220 divákov

MFK TATRAN: Šavol - M. Pastva, Jurky, Kubena, Balluch - Trnovský, Hoferica, A. Brčák, Fuják - T. Staš (90+. P. Moravčík), Milunovič

MFK ZEMPLÍN: Raška - Michal Gallo, T. Sedlák, Smrek - Perez, Kovaľ, Morlacchi (83. M. Regáli), M. Vanák (46. V. Janočko) - D. Kunca, M. Hamuľak, Božok

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 26. októbra o 17.30 hod.: Michalovce - Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa (15. kolo)

Sobota 2. novembra o 13.30 hod.: Prešov - Michalovce (16. kolo)

Sobota 9. novembra o 17.30 hod.: Michalovce - Podbrezová (17. kolo)