Jakub Grič s premiérovým štartom na MS v SAE

2013-10-17 12:00:00

Michalovský stredopoliar nastúpil na ihrisko cez polčas, vysokú prehru s Brazíliou 1:6 však odvrátiť nedokázal.

Futbalisti slovenskej reprezentácie do 17 rokov prehrali vo štvrtok 1:6 s brazílskymi rovesníkmi vo svojom úvodnom vystúpení na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch. V prvom polčase inkasovali mladí Slováci trikrát, dva góly Juhoameričanov dal útočník Mosquito, pričom druhýkrát skóroval z pokutového kopu a skóre prvej štyridsaťpäťminútovky uzavrel v nadstavenom čase Nathan. Po zmene strán sa v rozpätí štyroch minút presadili Nathan a Caio Rangel, v 68. min strelil jediný gól Slovenska stopér Denis Vavro. Skóre stretnutia uzavrel Mosquito, ktorý v 70. min gólom na 6:1 zavŕšil svoj hetrik. Štvrťhodinu pred koncom prišli Slováci o obrancu Vavra, ktorý po zranení opustil trávnik na nosidlách. Najbližším súperom Slovákov na turnaji bude v nedeľu 20. októbra od 15.00 h SELČ reprezentácia Hondurasu. 

MS hráčov do 17 rokov - A-skupina - štvrtok:

Brazília "17" - Slovensko "17" 6:1 (3:0)

Góly: 17., 31. a 70. Mosquito (druhý z pok. kopu), 45.+ a 52. Nathan, 56. Caio Rangel - 68. Vavro

ŽK: 5. Gustavo, 80. Boschilia - 24. A. Varga, 34. Haraslín, 85. Š. Kupec

Rozhodoval: M. Rodríguez (Mex.)

BRAZÍLA 17: Marcos - Auro, Lucas, Eduardo, Abner - Gustavo (46. Thiago Maia) - Caio Rangel, Nathan (67. Índio), Danilo (74. Kenedy) - Boschilia, Mosquito 

SR 17: Junas - A. Kadlec, A. Varga, Vavro (78. Chvátal), Š. Kupec - F. Lesniak, Hromada - Čmelík (46. GRIČ), Haraslín, Špalek - T. Vestenický (46. Káčer)

V úvode bolo cítiť zo Slovákov prílišný rešpekt zo súpera. Brazílčania mali loptu vo svojej moci, ale nedokázali sa dostať do šance. Až v 13. min sa rútili dvaja Juhoameričania na slovenského stopéra, ale zbrzdili akciu a nebolo z toho nebezpečenstvo pre Junasa. Favorit otvoril skóre v 17. min, keď po prieniku Nathana skóroval Mosquito. O minútu pekne vystrelil z diaľky Hromada, s jeho projektilom mal brazílsky brankár značné problémy. "Kanárici" zvýšili na 2:0 opäť zásluhou Mosquita, ktorý premenil pokutový kop nariadený za faul Junasa na prenikajúceho Nathana. Na rozdiel triedy zvýšil v nadstavenom čase prvej časti Nathan, proti jeho prudkej strele nemal Junas najmenšiu šancu. 

Do druhého polčasu vstúpili Brazílčania aktívnejšie. V 48. min bol blízko k hetriku Mosquito, jeho strela obtrela ľavú žrď. O štyri minúty neskôr sa "kanárici" tešili zo štvrtého presného zásahu, chybu slovenskej obrany potrestal svojím druhým gólom Nathan. V 56. min zvýšil Caio Rangel krásnou strelou do ľavého horného rohu na 5:0. Zverenci trénera Ladislava Pecka sa dočkali čestného úspechu v 68. min, keď po akcii Haraslína a zakončení Hromadu dorazil loptu do siete stopér Vavro. Už o dve minúty dosiahol hetrik Mosquito, ktorý sa presadil cez otvorenú obranu Slovákov. Ďalšiu ranu utrpeli hráči okolo kapitána Hromadu v 78. min, keď musel pre zranenie opustiť ihrisko stopér MŠK Žilina Vavro. V nadstavenom čase sa pokúsil ohroziť Junasovu bránku striedajúci Kenedy, mladý Brazílčan však v zakončení neuspel. Juhoameričania zvíťazili po presvedčivom výkone zaslúžene 6:1. 

Zdroj: SITA