Aké je tajomstvo úspechu 12-gólového Hamiho?

2013-10-16 12:00:00

S aktuálne najlepším strelcom druhej ligy, útočníkom MFK Zemplín Michalom Hamuľakom, sa pozhováral portál corgonliga.sk.

Zatiaľ nemá konkurenciu. Útočník Michaloviec Michal Hamuľak je po 13. kole neohrozeným lídrom druholigovej tabuľky kanonierov. Z 21 presných zásahov, ktoré sa doteraz podarilo zverencom skúseného trénera Jozefa Bubenka svojim súperom nasúkať, sa on sám postaral až o dvanásť. Čo je za jeho tohtosezónnou gólovou potenciou?

Hami, ako znie Michalova prezývka, je odchovancom Humenného, no svoje futbalové umenie momentálne predvádza v neďalekých Michalovciach. Tam sa ešte stále len 22-ročný útočník dostal po angažmánoch v rodnom meste, v Lučenci a vo Vranove nad Topľou, no až v tejto sezóne sa naplno prejavuje jeho talent a fantastický čuch na góly. Zaujímalo nás, či on sám očakával, že by mohol v úvode aktuálneho ročníka takýmto spôsobom strelecky eruptovať. „Musím povedať, že niečo také som naozaj nečakal, no na druhej strane ma nesmierne teší, že sa mi darí zúročovať prácu celého mužstva. Veď napokon ako útočník od toho na ihrisku aj som,“ začal na úvod Michal Hamuľak, ktorý v prebiehajúcej sezóne zatiaľ nevynechal ani jeden zápas.

Michalovský útočník sa gólovo presadil v siedmich dueloch, pričom v piatich z nich sa zapísal do streleckej listiny po dvakrát a v dvoch stretnutiach po jednom. Nepomýšľa už aj na hetrik? „Myslím si, že v každom zápase sa naskytne viacero šancí a priznám sa, že neraz som mal k dosiahnutiu hetriku veľmi blízko. Že ho však musím zaznamenať stoj čo stoj, tak nad tým som sa vážne nezamýšľal, to naozaj nie. Ja som rád za každý jeden gól a keď pomôže mužstvu, tak dvojnásobne,“ pokračoval Hamuľak, ktorý si pred začiatkom sezóny nestanovil žiadnu gólovú métu, ktorú by chcel počas nej dosiahnuť. „To veru nie, to nemám vo zvyku. Idem od zápasu k zápasu a keď sa mi bude dariť skórovať čo najčastejšie, budem len rád.“

Michalovčania figurujú aj vďaka jeho gólom momentálne v druholigovej tabuľke na 2. priečke, pričom na vedúcu Podbrezovú strácajú len dva body. Skloňuje sa v kabíne slovo postup? „Kdeže, na to by bolo ešte priskoro, veď do konca súťaže zostáva odohrať ešte dvadsať kôl a teda v hre je stále 60 bodov,“ vysvetlil Michal Hamuľak, v ktorého vizitke na oficiálnej internetovej stránke michalovského klubu stoja v kolónke „futbalový vzor“ dve mená: Pavol Jurčo a Georgii Gamkrelidze. „V prvom prípade ide o súčasného útočníka Banskej Bystrice, ktorý ešte v uplynulej sezóne obliekal dres nášho mužstva a ukrajinský stredopoliar Georgii je pre zmenu ešte stále môj spoluhráč. Priznám sa však, že to bolo čiastočne myslené aj zo srandy, no je pravda, že keď som prišiel do Michaloviec, tak práve s nimi dvomi som si najviac padol do oka, najlepšie sme si rozumeli a aj takýmto spôsobom som ich chcel trochu podpichnúť,“ prezradil s úsmevom.

U športovcov, nevynímajúc futbalistov, nie je ničím neobvyklým, ak pred každým zápasom praktizujú nejaký zaužívaný rituál. Ako je v tomto smere na tom Michal? „Nie je to nič špeciálne, keďže to robí viacero futbalistov vo svete. A o čo ide? Babka mi povedala, aby som sa nikdy nezabudol prežehnať, a tak si pred každým duelom na jej slová spomeniem a urobím to,“ dodal s dvanástimi gólmi najlepší strelec druhej najvyššej futbalovej súťaže na Slovensku.

Zdroj: corgonliga.sk